Doorlopend mooie recepten en kooktechnieken om u te inspireren.
Arjen Zeevenhooven
Topkok

Columns en boeken

ALLES OVER KOFFIE

Koffie

Eerlijk gezegd wél

Nu, een aantal weken na de jaarwisseling, als het besef doordringt dat de goede voornemens gesneuveld zijn, is het wel passend om het over eerlijkheid te hebben. In de zin van ‘hoe heerlijk is eerlijk’. Bij eerlijke handel denkt iedereen meteen aan Fairtrade (in Nederland opererend onder de vlag van

Lees verder »
Koffie

Filterkoffie, wie is daar niet mee opgegroeid?

Helemaal terug van weggeweest vanwege de pure smaak en positieve gezondheidsaspecten. Met Moccamaster, het oer-Hollandse koffiezetapparaat, zet u altijd hete en aromatische koffie. Dankzij de nieuwe keuzeschakelaar op de Moccamaster KBG Select zet u de lekkerste kop koffie bij kleine en grote hoeveelheden. Filteren tot in de perfectie In oktober

Lees verder »

INTERVIEWS

Culinair

Ilja Gort

Ilja Gort: “Het is als Alice in Wonderland” Ilja Gort, de man die bij het grote publiek bekend staat als de Nederlandse wijnboer, presentator en groot liefhebber van Frankrijk met daarbij behorende kennis. En naast alle kennis hoort natuurlijk ook zijn opvallende uiterlijk; de gekrulde baard, schuin hoofddeksel en de

Lees verder »
Culinair

Alain Caron

Alain Caron Typisch Frans, typisch Alain Caron – tikkeltje chaotisch, maar met pure klasse Misschien ooit begonnen per toeval, omdat hij juist die jongste zoon was die meeging met moeder om boodschappen te doen. Omdat hij uren naast haar in de keuken stond, omdat hij haar kunsten kon afkijken en

Lees verder »

KOOKTECHNIEKEN

Zelf kroketten of bitterballen maken

Niks lekkerder dan af en toe een portie bitterballen of een broodje kroket, dat warme romige mmm, wat mij betreft een groot genot. Ik kan er echt naar uitkijken om bij een biertje in de kroeg een portie goede bitterballen te verorberen. Acht stuks het liefst. Zes voor mij en

Lees verder »

De smoker

Vroeger rookte iedereen zich een ongeluk. Op tafel een glaasje sigaretten van je favoriete merk, de raampjes van de auto dicht en gaan met die banaan.Tegenwoordig word je bijna aangevallen als je een sigaar of sigaret opsteekt. Begrijp mij niet verkeerd hoor. Ik ben al jaren geleden gestopt met roken

Lees verder »

Deksel erop? Of deksel eraf?

Moet je nu koken met de deksel op de pan, of van de pan? En waarom moet dat dan eigenlijk. Om deze vraag aan te pakken is wat uitleg nodig. Ik hoop u in onderstaand stukje wat duidelijkheid te geven. Wist u dat je door het variëren tussen met of

Lees verder »

De Blender

Arjen Zeevenhooven, Topkok Wat moet je ermee zult u denken. Dat dacht ik in eerste instantie ook ,toen mijn ouders in een opwelling bedachten dat zij toch maar eens iets gezonder moesten gaan eten, en dus een prachtige blender kochten. Ik heb even de kat uit de boom gekeken, want

Lees verder »

RECEPTEN

Kip Kerrie met appel

Kip kerrie met appel

Koken voor en met de kleinkinderen, 10 tot 14 maanden Ingrediënten voor 2 kleintjes 50 gram witte rijst1 Elstar appel1 sjalot70 gram kipfilet1 eetlepel olijfolie½ theelepel milde kerriepoeder1 eetlepel gemalen kokos4 eetlepels water Bereiding Kook de rijst in een pan met water zonder zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Lees verder »

Koreaanse Kimchi

(gefermenteerde chinese kool) Ingrediënten 1 Chinese kool 1,2 liter kraanwater 100 gram zout 5 tenen knoflook 5 centimeter verse gember 50 milliliter appelciderazijn 3 eetlepel vissaus 2 eetlepel kristalsuiker 2 eetlepel paprika poeder 3 theelepel chilipoeder (Pas op! Pittig) Bereiding Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern.

Lees verder »

Bloemkool Pickles

Voor een pot van 1 liter Ingrediënten 400 gram bloemkool in roosjes 1 theelepel kurkuma (of twee schijfjes verse kurkumawortel) 1 eetlepel kerriepoeder 3 schijfjes verse gember 1 eetlepel donker mosterdzaad 2 blaadjes laurier 2 limoenblaadjes 1 stengel citroengras 0,5 liter basispekel (5%) (50 gram zout in 1 liter water

Lees verder »

Krokante spannende tortilla met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen 4 zachte tortilla’s Ø 25 cm (kant-en-klaar) 4 eetlepels. wokolie of zonnebloemolie 2 theelepels cajunkruiden of Mexicaanse kruiden 200 gram peultjes, gehalveerd 250 gram broccoli, in kleine roosjes 250 gram cocktailgarnalen 2 eetlepels sesamzaadjes of pijnboompitten Voor de dressing 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie sap van

Lees verder »

Broccoli, notenbriepasta met romige tijmsaus

Ingrediënten voor 4 personen – 1 flinke stronk broccoli – 100 gram walnoten – 200 milliliter ongezoete slag of kookroom – 400 gram pasta (penne of fusilli) – zout en versgemalen peper – 1 eetlepel olijfolie – 300 gram brie – 1 eetlepel tijm (vers of diepvries) Bereiding Verwarm de

Lees verder »

American gehakttulband

Ingrediënten voor 4 personen -2 eetlepels zonnebloemolie -1 ui, gesnipperd -1 stengel bleekselderij, gesnipperd -600 gram half-om-half gehakt -lekkere kneepketchup uit de fles -1 eetlepel gehaktkruiden -1 ei, losgeklopt -4 à 6 eetlepels paneermeel -200 gram ontbijtspek in plakjes -cake- of tulbandvorm van 1 tot 2 liter Bereiding Verwarm de

Lees verder »

INGREDIËNTEN EN RECEPTEN OP RUBRIEK

  • Alle
  • Aardappel
  • Aardappelsalade
  • Afrikaans
  • Amandelspijs
  • Appelstroop
  • BBQ
  • Bakken
  • Cassoulet
  • Chinees
  • Chorizo
  • Citroen
  • Culinair
  • Curry
  • Erwten
  • Feta
  • Garen in de oven
  • Garnalen
  • Gevuld
  • Grapefruit
  • Gratin
  • Groentestoof
  • Hamlappen
  • Hete bliksem
  • Hollandaisesaus
  • Honing
  • Indiaas
  • Italiaans
  • Kabeljauw
  • Kalkoen
  • Kaneel
  • Kerstbrood
  • Kikkererwten
  • Kip
  • Kippenstoof
  • Knolselderij
  • Koekjes
  • Kokos
  • Kreeft
  • Kreeftensoep
  • Limoen
  • Limoncello
  • Linzen
  • Mayonaise
  • Nieuwsbrief
  • Nootmuskaat
  • Pittig
  • Poffen
  • Poké Bowl
  • Prei
  • Riblappen
  • Rundvlees
  • Salade
  • Sesam
  • Soep
  • Spaans
  • Spek
  • Spinazie
  • Stamppot
  • Stoof
  • Suikerbrood
  • Tiramisu
  • Vrije tijd
  • Wentelteefjes
  • Winterstoof
  • Witte bonen
  • Zalm
  • Zoet
  • Zomersalade