Doorlopend mooie recepten en kooktechnieken om u te inspireren.
Arjen Zeevenhooven
Topkok

Columns en boeken

De Smaak van de Brabantse Wal & omgeving

Daar waar Brabant Zeeland kust Ga mee op een culinaire ontdekkingstocht langs de Brabantse Wal. Maak kennis met gepassioneerde chefs, het geweldige aanbod van verse producten die je wellicht niet in dit gebied had gezocht en laat je inspireren door diverse culinaire specialisten. De mooie verhalen en heerlijke recepten zullen

Lees verder »

ALLES OVER KOFFIE

Koffie

Eerlijk gezegd wél

Nu, een aantal weken na de jaarwisseling, als het besef doordringt dat de goede voornemens gesneuveld zijn, is het wel passend om het over eerlijkheid te hebben. In de zin van ‘hoe heerlijk is eerlijk’. Bij eerlijke handel denkt iedereen meteen aan Fairtrade (in Nederland opererend onder de vlag van

Lees verder »
Koffie

Filterkoffie, wie is daar niet mee opgegroeid?

Helemaal terug van weggeweest vanwege de pure smaak en positieve gezondheidsaspecten. Met Moccamaster, het oer-Hollandse koffiezetapparaat, zet u altijd hete en aromatische koffie. Dankzij de nieuwe keuzeschakelaar op de Moccamaster KBG Select zet u de lekkerste kop koffie bij kleine en grote hoeveelheden. Filteren tot in de perfectie In oktober

Lees verder »

INTERVIEWS

Culinair

Ilja Gort

Ilja Gort: “Het is als Alice in Wonderland” Ilja Gort, de man die bij het grote publiek bekend staat als de Nederlandse wijnboer, presentator en groot liefhebber van Frankrijk met daarbij behorende kennis. En naast alle kennis hoort natuurlijk ook zijn opvallende uiterlijk; de gekrulde baard, schuin hoofddeksel en de

Lees verder »
Culinair

Alain Caron

Alain Caron Typisch Frans, typisch Alain Caron – tikkeltje chaotisch, maar met pure klasse Misschien ooit begonnen per toeval, omdat hij juist die jongste zoon was die meeging met moeder om boodschappen te doen. Omdat hij uren naast haar in de keuken stond, omdat hij haar kunsten kon afkijken en

Lees verder »

KOOKTECHNIEKEN

Zelf kroketten of bitterballen maken

Niks lekkerder dan af en toe een portie bitterballen of een broodje kroket, dat warme romige mmm, wat mij betreft een groot genot. Ik kan er echt naar uitkijken om bij een biertje in de kroeg een portie goede bitterballen te verorberen. Acht stuks het liefst. Zes voor mij en

Lees verder »

De smoker

Vroeger rookte iedereen zich een ongeluk. Op tafel een glaasje sigaretten van je favoriete merk, de raampjes van de auto dicht en gaan met die banaan.Tegenwoordig word je bijna aangevallen als je een sigaar of sigaret opsteekt. Begrijp mij niet verkeerd hoor. Ik ben al jaren geleden gestopt met roken

Lees verder »

Deksel erop? Of deksel eraf?

Moet je nu koken met de deksel op de pan, of van de pan? En waarom moet dat dan eigenlijk. Om deze vraag aan te pakken is wat uitleg nodig. Ik hoop u in onderstaand stukje wat duidelijkheid te geven. Wist u dat je door het variëren tussen met of

Lees verder »

De Blender

Arjen Zeevenhooven, Topkok Wat moet je ermee zult u denken. Dat dacht ik in eerste instantie ook ,toen mijn ouders in een opwelling bedachten dat zij toch maar eens iets gezonder moesten gaan eten, en dus een prachtige blender kochten. Ik heb even de kat uit de boom gekeken, want

Lees verder »

RECEPTEN

Broccoli, notenbriepasta met romige tijmsaus

Ingrediënten voor 4 personen – 1 flinke stronk broccoli – 100 gram walnoten – 200 milliliter ongezoete slag of kookroom – 400 gram pasta (penne of fusilli) – zout en versgemalen peper – 1 eetlepel olijfolie – 300 gram brie – 1 eetlepel tijm (vers of diepvries) Bereiding Verwarm de

Lees verder »

American gehakttulband

Ingrediënten voor 4 personen -2 eetlepels zonnebloemolie -1 ui, gesnipperd -1 stengel bleekselderij, gesnipperd -600 gram half-om-half gehakt -lekkere kneepketchup uit de fles -1 eetlepel gehaktkruiden -1 ei, losgeklopt -4 à 6 eetlepels paneermeel -200 gram ontbijtspek in plakjes -cake- of tulbandvorm van 1 tot 2 liter Bereiding Verwarm de

Lees verder »

Pinda-kip met rode kool, honing en limoen

Ingrediënten voor 4 personen 350 gram volkoren rijst 3 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel sesamolie 500 gram kipfilet, in reepjes gesneden 2 gesnipperde uien 1 rodekool, in reepjes gesneden, of een zak verse rode koolreepjes (geen diepvries) Sap van 1 verse limoen 3 eetlepels honing 150 gram gebrande zoute pinda’s, het

Lees verder »

De allerlekkerste saté babi (van varkensvlees)

Ingrediënten voor 4 personen 3 tenen knoflook 1 rode ui 600 gram schouderkarbonaden 6 eetlepels ketjap manis 1 eetlepel zonnebloemolie 1 eetlepel sambal manis 1 theelepel gemalen laos 1 theelepel Ketoembar gemalen koriander 2 centimeter verse gember, fijn geraspt of gesneden Bereiding Snipper de rode ui en de knoflook goed

Lees verder »

Blazaball. Fire made easy.

Eindeloos rokende barbecues, hout dat maar geen vlamvat, stapels krantenpapier en aanmaakhout, een zorgvuldig opgestapelde houtpyramide die instort en het vuur verstikt … Zomaar wat ergernissen van vuurmakers over de hele wereld. Met de Blazaball is dit verleden tijd. Met de Blazaball maak je snel en veilig jouw barbecue, pizza-oven,

Lees verder »

Courgette frittata met tijm, rozemarijn en oregano

Ingrediënten voor 4 personen 125 gram salami- of chorizoplakjes 2 eetlepels olijfolie 2 rode uien 2 courgettes 3 takjes tijm 2 takken rozemarijn 3 takjes oregano 125 gram geitenkaas 6 middelgrote eieren 1 handje gemengde sla uit een zakje Bereiding Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de salami in

Lees verder »

INGREDIËNTEN EN RECEPTEN OP RUBRIEK

  • Alle
  • Aardappel
  • Aardappelsalade
  • Afrikaans
  • Amandelspijs
  • Appelstroop
  • BBQ
  • Bakken
  • Cassoulet
  • Chinees
  • Chorizo
  • Citroen
  • Culinair
  • Curry
  • Erwten
  • Feta
  • Garen in de oven
  • Garnalen
  • Gevuld
  • Grapefruit
  • Gratin
  • Groentestoof
  • Hamlappen
  • Hete bliksem
  • Hollandaisesaus
  • Honing
  • Indiaas
  • Italiaans
  • Kabeljauw
  • Kalkoen
  • Kaneel
  • Kerstbrood
  • Kikkererwten
  • Kip
  • Kippenstoof
  • Knolselderij
  • Koekjes
  • Kokos
  • Kreeft
  • Kreeftensoep
  • Limoen
  • Limoncello
  • Linzen
  • Mayonaise
  • Nieuwsbrief
  • Nootmuskaat
  • Pittig
  • Poffen
  • Poké Bowl
  • Prei
  • Riblappen
  • Rundvlees
  • Salade
  • Sesam
  • Soep
  • Spaans
  • Spek
  • Spinazie
  • Stamppot
  • Stoof
  • Suikerbrood
  • Tiramisu
  • Wentelteefjes
  • Winterstoof
  • Witte bonen
  • Zalm
  • Zoet
  • Zomersalade