Doorlopend mooie recepten en kooktechnieken om u te inspireren.
Arjen Zeevenhooven
Topkok

Columns

De wondere wereld van prei

Het is volop maart en het voorjaar lacht ons tegemoet. Het fijne van deze tijd zijn de groenten die van de koude grond beschikbaar zijn. Een ondergewaardeerde maar niet te versmaden groente is de prei. Laten wij het eens over prei hebben. Prei aten wij vooral vroeger, het was en

Lees verder »

ALLES OVER KOFFIE

Koffie

Filterkoffie, wie is daar niet mee opgegroeid?

Helemaal terug van weggeweest vanwege de pure smaak en positieve gezondheidsaspecten. Met Moccamaster, het oer-Hollandse koffiezetapparaat, zet u altijd hete en aromatische koffie. Dankzij de nieuwe keuzeschakelaar op de Moccamaster KBG Select zet u de lekkerste kop koffie bij kleine en grote hoeveelheden. Filteren tot in de perfectie In oktober

Lees verder »
Koffie

Filterkoffie, wie is daar niet mee opgegroeid?

Helemaal terug van weggeweest vanwege de pure smaak en positieve gezondheidsaspecten. Met Moccamaster, het oer-Hollandse koffiezetapparaat, zet u altijd hete en aromatische koffie. Dankzij de nieuwe keuzeschakelaar op de Moccamaster KBG Select zet u de lekkerste kop koffie bij kleine en grote hoeveelheden. Filteren tot in de perfectie In oktober

Lees verder »

INTERVIEWS

Culinair

Alain Caron

Alain Caron Typisch Frans, typisch Alain Caron – tikkeltje chaotisch, maar met pure klasse Misschien ooit begonnen per toeval, omdat hij juist die jongste zoon was die meeging met moeder om boodschappen te doen. Omdat hij uren naast haar in de keuken stond, omdat hij haar kunsten kon afkijken en

Lees verder »
Culinair

Ilja Gort

Ilja Gort: “Het is als Alice in Wonderland” Ilja Gort, de man die bij het grote publiek bekend staat als de Nederlandse wijnboer, presentator en groot liefhebber van Frankrijk met daarbij behorende kennis. En naast alle kennis hoort natuurlijk ook zijn opvallende uiterlijk; de gekrulde baard, schuin hoofddeksel en de

Lees verder »

KOOKTECHNIEKEN

Zelf kroketten of bitterballen maken

Niks lekkerder dan af en toe een portie bitterballen of een broodje kroket, dat warme romige mmm, wat mij betreft een groot genot. Ik kan er echt naar uitkijken om bij een biertje in de kroeg een portie goede bitterballen te verorberen. Acht stuks het liefst. Zes voor mij en

Lees verder »

De smoker

Vroeger rookte iedereen zich een ongeluk. Op tafel een glaasje sigaretten van je favoriete merk, de raampjes van de auto dicht en gaan met die banaan.Tegenwoordig word je bijna aangevallen als je een sigaar of sigaret opsteekt. Begrijp mij niet verkeerd hoor. Ik ben al jaren geleden gestopt met roken

Lees verder »

Deksel erop? Of deksel eraf?

Moet je nu koken met de deksel op de pan, of van de pan? En waarom moet dat dan eigenlijk. Om deze vraag aan te pakken is wat uitleg nodig. Ik hoop u in onderstaand stukje wat duidelijkheid te geven. Wist u dat je door het variëren tussen met of

Lees verder »

De Blender

Arjen Zeevenhooven, Topkok Wat moet je ermee zult u denken. Dat dacht ik in eerste instantie ook ,toen mijn ouders in een opwelling bedachten dat zij toch maar eens iets gezonder moesten gaan eten, en dus een prachtige blender kochten. Ik heb even de kat uit de boom gekeken, want

Lees verder »

RECEPTEN

Zoetzure prei met Coburger ham

Ingrediënten voor 20/24 stuks als hapje bij een drankje 4 dunne preien (circa 1 1/2 cm dik) 1½ deciliter gewone keukenazijn 90 gram suiker 3 laurierblaadjes 3 peperkorrels 12 plakjes Coburger ham (voorverpakt uit de supermarkt) Bereiding Snijd de kont en het donkergroene stuk van de preien af en verwijder

Lees verder »

Citroen-honing-prei met tijm en feta

Ingrediënten voor 4 personen 1 kilogram dunne prei 1 citroen 150 milliliter bouillon (van een blokje) 25 gram boter 3 takjes tijm 1 eetlepel vloeibare honing 150 gram fetablokjes, beetje fijngemaakt met een vork Bereiding Snijd de kont en het donkergroene stuk van de preien af. Snijd de prei in

Lees verder »

Verse vitaminen kweken doe je thuis

BIJT is een lijn met producten voor het thuiskweken van kiemgroenten. Met een BIJT kweekset, bestaande uit een herbruikbare pot en een biologisch afbreekbare zaadpad, kweek je jaarrond gezonde kiemen in zes verschillende soorten zoals broccoli en rucola. Naast de kweekset heb je enkel water nodig voor de groei. Het

Lees verder »

Hete bliksem van zoete aardappelen met spek

Ingrediënten voor 4 personen 400 gram aardappelen 600 gram zoete aardappelen 2 Elstar appels 2 uien 50 gram roomboter 300 gram gerookt ontbijtspek aan 1 stuk zonder zwoerd 2 eetlepels grove mosterd   Bereiding Snijd de geschilde aardappelsoorten in stukken, spoel ze schoon onder de koude kraan en kook ze

Lees verder »

Linzencurry met kip, kokos, limoen en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen 400 gram rode linzen in zak (droog) 400 milliliter kokosmelk 2 uien 400 gram kippendijen zonder bot 4 eetlepels olijfolie 100 gram Boemboe groene curry (zelf vind ik die van Fair Trade het lekkerst) Sap van 1 limoen 2 teentje uitgeperste knoflook 600 gram verse spinazie

Lees verder »

Witte bonen cassoulet met lekker veel vlees

Ingrediënten voor 4 personen 30 gram roomboter 80 gram gerookte spekblokjes 300 gram hamlappen (in grote stukken) 2 verse worstjes 2 grote uien in blokjes gesneden 2 eetlepels tomatenpuree 2 takjes verse tijm 2 kruidnagels 2 stuks laurierblad 500 gram witte bonen (het liefst zelf geweekt en gekookt) 1 eetlepel

Lees verder »

INGREDIËNTEN EN RECEPTEN OP RUBRIEK

  • All
  • Aardappel
  • Aardappelsalade
  • Afrikaans
  • Amandelspijs
  • Appelstroop
  • BBQ
  • Bakken
  • Cassoulet
  • Chinees
  • Chorizo
  • Citroen
  • Culinair
  • Curry
  • Feta
  • Garen in de oven
  • Garnalen
  • Gevuld
  • Grapefruit
  • Gratin
  • Groentestoof
  • Hamlappen
  • Hete bliksem
  • Hollandaisesaus
  • Honing
  • Indiaas
  • Italiaans
  • Kalkoen
  • Kerstbrood
  • Kip
  • Kippenstoof
  • Knolselderij
  • Koekjes
  • Kokos
  • Kreeft
  • Kreeftensoep
  • Limoen
  • Limoncello
  • Linzen
  • Mayonaise
  • Nieuwsbrief
  • Poffen
  • Poké Bowl
  • Prei
  • Riblappen
  • Rundvlees
  • Salade
  • Soep
  • Spaans
  • Spek
  • Spinazie
  • Stamppot
  • Stoof
  • Suikerbrood
  • Tiramisu
  • Wentelteefjes
  • Winterstoof
  • Witte bonen
  • Zalm
  • Zomersalade