Ingrediënten voor 4 personen

350 gram volkoren rijst

3 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepel sesamolie

500 gram kipfilet, in reepjes gesneden

2 gesnipperde uien

1 rodekool, in reepjes gesneden, of een zak verse rode koolreepjes (geen diepvries)

Sap van 1 verse limoen

3 eetlepels honing

150 gram gebrande zoute pinda’s, het liefst van de markt

Bereiding

Kook de rijst volgens receptuur gaar en zet het warm weg.

Verhit de 2 oliesoorten in een wok of grote braadpan. Roerbak de kipfilet goed heet in 5 minuten en haal de kip uit de pan.

Fruit de uien in dezelfde wok een beetje glazig en voeg de gesneden rode koolreepjes toe.

Bak het geheel in een minuut of 8 tot 10 al roerbakkend op hoog vuur gaar (beetje knapperig mag). Voeg het verse limoensap toe.

Voeg de gebakken kip, de honing en de pinda’s toe en roerbak nog even kort.

Breng het geheel op smaak met wat jij lekker vindt. Zout en peper zijn prima maar Chilisaus of Kikoman soja is ook heerlijk!

Serveer het gerecht met de rijst en als combi tip geef ik er wat verse mangoblokjes bij.

Kcal 725