Ingrediënten voor 4 personen

400 gram rode linzen in zak (droog)

400 milliliter kokosmelk

2 uien

400 gram kippendijen zonder bot

4 eetlepels olijfolie

100 gram Boemboe groene curry (zelf vind ik die van Fair Trade het lekkerst)

Sap van 1 limoen

2 teentje uitgeperste knoflook

600 gram verse spinazie

 

Bereiding

Spoel de linzen onder een zeef met koud water en laat ze uitlekken.

Doe de linzen in een pan en voeg de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes een kwartiertje koken. Wel blijven roeren tegen het aanbranden.

Snipper de uien grof en snijd de kipstukken in blokjes. Bak de uien met de kip, de uitgeperste knoflook, het limoensap en de groene curry in een hapjespan in de olie tot alles lekker gaar is.

Voeg de linzen inclusief het kokosmelksap toe.

Voeg de rauwe spinazie aan de hete massa toe, roer het nog even om en serveer gelijk met zilvervlies rijst.

Ongelooflijk gezond en lekker dit!

 

Kcal 585