met Cantharellen, hazelnoot en rucola
Ingrediënten voor 14 toastjes
60 gram ongebrande hazelnoten
30 gram gezouten roomboter
150 gram cantharellen
14 stuks bruschetta broodjes of andere toastjes
20 gram pittige rucola sla
Bereiding
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 4 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Zorg ervoor dat je de pan tijdens het verhitten regelmatig blijft omschudden om verbranding te voorkomen. Laat de noten afkoelen en hak de noten fijn en meng de helft met de boter door te prakken met een vork of een garde in een kom. Verhit de hazelnootboter in dezelfde koekenpan en bak de cantharellen in de hazelnotenboter 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper. Beleg de toastjes met de rucola en verdeel de cantharellen erover. Garneer met de rest van de hazelnoten.
Heerlijk met een stevig glas rode wijn.
Kcal 100 per toastje
Arjen Zeevenhooven