met Cantharellen, hazelnoot  en rucola

Ingrediënten voor 14 toastjes

60 gram ongebrande hazelnoten

30 gram gezouten roomboter

150 gram cantharellen

14 stuks bruschetta broodjes of andere toastjes

20 gram pittige rucola sla

Bereiding

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 4 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Zorg ervoor dat je de pan tijdens het verhitten regelmatig blijft omschudden om verbranding te voorkomen. Laat de noten afkoelen en hak de noten fijn en meng de helft met de boter door te prakken met een vork of een garde in een kom. Verhit de hazelnootboter in dezelfde koekenpan en bak de cantharellen in de hazelnotenboter 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper. Beleg de toastjes met de rucola en verdeel de cantharellen erover. Garneer met de rest van de hazelnoten.

Heerlijk met een stevig glas rode wijn.

Kcal 100 per toastje

Arjen Zeevenhooven