Ingrediënten voor 4 personen
1 kilogram dunne prei
1 citroen
150 milliliter bouillon (van een blokje)
25 gram boter
3 takjes tijm
1 eetlepel vloeibare honing
150 gram fetablokjes, beetje fijngemaakt met een vork
Bereiding
Snijd de kont en het donkergroene stuk van de preien af. Snijd de prei in stukken van ongeveer 8 cm en was ze goed in ruim water, zorg wel dat de stukken heel blijven. Laat ze goed uitlekken in een zeef of een vergiet.
Boen de citroen schoon onder de kraan en rasp het geel van de schil eraf met een fijne rasp. Pers het sap eruit en meng dit met de bouillon.
Doe dit vocht in een pannetje met de boter en leg de stukken prei erin. Ris de blaadjes van de tijm en doe deze erbij. Voeg de honing toe en peper en zout.
Deksel op de pan en op laag vuur 10 tot 20 minuutjes laten stoven tot de prei gaar is en alle smaken erin getrokken zijn, wel af en toe even omkeren.
Strooi als laatste de feta erover.
Heerlijk bij gepaneerde kip schnitzels met een aardappeltje.
Kcal 140
Arjen Zeevenhooven