Ingrediënten voor 4 personen
3 tenen knoflook
1 rode ui
600 gram schouderkarbonaden
6 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel sambal manis
1 theelepel gemalen laos
1 theelepel Ketoembar gemalen koriander
2 centimeter verse gember, fijn geraspt of gesneden
Bereiding
Snipper de rode ui en de knoflook goed fijn. Snijd het karbonadevlees van het bot en snijd in blokjes van 2 cm. Meng de knoflook en ui in een kom met de ketjap, olie, sambal, laos, koriander en de vers geraspte gember. Schep het vlees erdoor en laat minimaal 2 uur marineren.

Satéprikkers kun je het beste een uurtje in water laten weken voordat je ze gebruikt. Ten eerste vliegen ze dan niet zo snel in brand en ten tweede splinteren de stokjes minder snel. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit de grillpan. Gril de saté babi in 10 minuten gaar. Keer regelmatig.
Serveer de saté met de waanzinnig lekkere satésaus van het recept verderop in dit prachtige magazine. Komkommer salade en stokbroodje erbij om het geheel te completeren.
Kcal 370 (zonder satésaus) pp