Ingrediënten voor 4 personen

600 gram verse zalmfilets op de huid

Sap van een citroen

Het wit van 1 rauw ei

20 gram verse dille

2 takjes dille apart houden

3 takjes peterselie

Een half bakje gesneden bieslookringetjes

4 eetlepels olijfolie

600 gram verse groene asperges

Verse aardappeltjes (malta is lekker)

Bereiding

Was de vis zodat de laatste schubben van de huid verwijderd worden en dep ze daarna droog met keukenpapier. Besprenkel de vis met de helft van het citroensap.

Klop het eiwit goed los en smeer de zalm hier mee in. Niet aan de huidzijde.

Snijd alle kruiden helemaal fijn en maak er een mengseltje van. Druk de zalmfilets rondom, behalve op de huidzijde, stevig in ongeveer 70% van de gehakte kruiden, zodat ze geheel met kruiden bedekt zijn.

Roer de rest van de kruidenmix met de citroensap door de helft van de olijfolie. Snijd de konten (ongeveer 5 cm) van de asperges en halveer in ze de lengte. Kook de asperges in een pan in water met zout in 5 minuten beetgaar. Kook de aardappeltjes met 2 takjes dille gaar.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de zalmfilets op de huidzijde in de pan en dek met aluminiumfolie af. Laat de zalm op laag vuur in 8-10 minuutjes zachtjes net aan gaar worden. (Als zalm te gaar is wordt het droog en dat is niet zo lekker.)

Neem de asperges met schuimspaan uit de pan en verdeel over de borden. Bestrooi met zout en schep de kruidendressing erover. Leg de zalm voorzichtig op de asperges. Serveer met de aardappeltjes.

Ik doe er vaak een beetje gesmolten boter bij.

Kcal 810

Arjen Zeevenhooven