Voor 4 personen
4 el ketjap manis
4 el zonnebloemolieolie
2 el balsamicoazijn
1 sinaasappel
3 teentjes knoflook, geperst
1 el lichtbruine basterdsuiker
1/2 á 1 tl sambal oelek
4 stukken zalmfilet
2 pakjes bosuitjes
Aluminiumfolie
Snijd de sinaasappel met schil in stukken en knijp hem met de hand uit boven een bakje.
Meng in een lage brede schaal de ketjap, olie, balsamicoazijn, knoflook, basterdsuiker, de uitgeknepen sinaasappelstukken met schil en naar smaak sambal en zout.
De zalm zalmfilets door de marinade wentelen, schaal afdekken en ca. 1 uur in koelkast marineren. Zalm af en toe keren.
Snijd de bosuitjes in stukken van ongeveer 10 cm. Verdeel ze over 4 grote stukken aluminiumfolie.
Zalmfilet uit marinade nemen, laten uitlekken en op de gesneden bosui leggen.
Verdeel de marinade over de 4 stukken zalm en vouw de pakketjes dicht.
Om en om 5 minuutjes BBQ. Lekker met aardappel salade.
Tip
De zalm is het lekkerst als de vis net niet helemaal gaar is. Dat is makkelijk te controleren. Hoe meer de vis nog meegeeft als u erop drukt, hoe rauwer hij van binnen is. De vis moet dus nog net iets meegeven.
Kcal 670