Voor een pot van 1 liter

Ingrediënten

400 gram bloemkool in roosjes

1 theelepel kurkuma (of twee schijfjes verse kurkumawortel)

1 eetlepel kerriepoeder

3 schijfjes verse gember

1 eetlepel donker mosterdzaad

2 blaadjes laurier

2 limoenblaadjes

1 stengel citroengras

0,5 liter basispekel (5%) (50 gram zout in 1 liter water oplossen en klaar)

Bloemkoolblad (gewoon de buitenste bladen van een bloemkool)

Bereiding

Spoel de bloemkoolroosjes met ijskoud water en doe ze in de pot. Voeg de specerijen toe. Overgiet met de pekel. Dek af met een bloemkoolblad en een gewicht (goed dichtgeknoopt zakje zout). Sluit de pot losjes af en zet hem in een schaaltje. Laat drie weken fermenteren. Zet daarna in de koelkast. Minstens een jaar te bewaren.

Deze bloemkoolpickles zijn heerlijk bij de warme maaltijd als garnituur of als borrelsnackje naast plakjes worst en kaas.