1 rode grapefruit
3 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel ketchup
75 gram veldsla of gesneden gewone sla
300 gram Hollandse garnalen
Takjes dille om mee te garneren
Bereiding
Snijd met een scherp mesje de schil en het witte vlies van de grapefruit. Dit gaat het makkelijkst als je kop en kont van de grapefruit snijdt en hem dan neerlegt en de schil van boven naar beneden van de vrucht begint te snijden. Snijd de partjes grapefruit tussen de vliezen uit, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang zo veel mogelijk van het sap op.
Roer de crème fraîche los met de mayonaise. Voeg het grapefruitsap en de ketchup toe. Breng op smaak met peper. Verdeel de grapefruit, veldsla en de garnalen over de bordjes of in de glazen.
Garneer het gerechtje met een beetje van de saus, de laatste veldsla en takjes dille.
Kcal 180