Voor 4 personen

1 dikke sinaasappel

scheut olijfolie

700 gram ribrunderlappen

2 uien geschild en in stukken gesneden

2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden

400 gram winterwortel geschild en in stukjes gesneden

2 blikken tomatenblokjes (à 400 gram)

2 tenen uitgeperste knoflook

Bereiding

Rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel (bewaar de rasp apart) en pers de sinaasappel uit en vang het vocht op.

Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin in een braadpan in de olijfolie.

Voeg de ui, bleekselderij en winterwortel toe en bak al omscheppend 2-3 minuten mee.

Peper en zout naar smaak toevoegen.

Sinaasappelsap en de tomaat toevoegen.

Stoof het vlees op laag vuur in 3 uur met de deksel op de pan zacht en gaar (mocht het vocht te veel inkoken voeg dan een beetje water toe).

Meng in een kom het sinaasappelrasp en de uitgeperste knoflook.

Breng het vlees op smaak met peper en zout. En roer als allerlaatste de sinaasappelrasp met uitgeperste knoflook toe.

Lekker met rijst of gekookte aardappeltjes. Wat u wilt.

Kcal 455