Ingrediënten

225 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

2 theelepels speculaaskruiden

half theelepeltje zout

190 gram basterdsuiker

3 eieren

150 milliliter zonnebloemolie

500 gram worteljulienne (zakje van de super of zelf raspen kan ook)

95 gram gepelde pistachenoten

200 gram naturel roomkaas

130 gram poedersuiker

1 limoen (schoongeboend)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een rechthoekige bakvorm of springvorm, als je niet anders hebt met bakpapier. Je kunt de vorm het beste even insmeren met een beetje olie dan plakt het papier beter aan de vorm. Zeef het bakmeel en bakpoeder door een zeef in een kom. Voeg de speculaaskruiden en het zout toe.

De basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom met de mixer 4 minuutjes kloppen.

Voeg de winterworteljulienne, de pistachenoten en het gezeefde meel toe aan het eimengsel. Schep het beslag in de bakvorm. Bak de worteltaart 40 tot 50 minuutjes in het midden van de oven. Laat ongeveer een uur afkoelen tot kamertemperatuur.

Nu wordt het tijd om in een schone kom de roomkaas te mengen met de poedersuiker met de mixer (minuutje is genoeg).

Rasp de groene schil van de limoen en pers het sap uit de limoen. Roer het sap door het roomkaassuikermengsel en bestrijk de afgekoelde taart ermee. Bestrooi de taart met de rasp van de limoenschil (niet te veel) en snijd de taart in 16 blokjes. Lekker fris en verrassend!