Ingrediënten voor 4 personen

600 gram rib-runderlappen, liefst met een randje vet

3 eetlepels Rinze appelstroop

2 eetlepels mosterd (naar persoonlijke smaak/voorkeur)

25 gram boter

2 grote uien, fijngesneden

4 laurierblaadjes

250 milliliter rundvleesbouillon (van tablet)

300 gram winterpeen, in plakjes

2 stronken bleekselderij gewassen en in reepjes gesneden

250 gram sperziebonen, gebroken

Bereiding
Snijd het vlees in grote stukken van 3 x 3 centimeter en wrijf ze in met zout en (versgemalen) peper en bestrijk ze royaal met de appelstroop en de mosterd.

Smelt de boter in een braadpan en schep het vlees met de in stukken gesneden ui erdoor.

Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de bouillon erbij als het vlees goudbruin is aangebakken.

Breng het geheel op een zacht vuur aan de kook en stoof de runderlappen in 2-3 uur zachtjes gaar, het vocht mag maar net bewegen, echt koken is niet de bedoeling. Heel laag vuurtje dus. Zet eventueel een vlamverdeler onder de pan als het te hard gaat.

Voeg na 2 uur de winterpeen, bleekselderij en de sperziebonen toe en laat lekker mee-stoven.

Breng de stoofpot op smaak met zout en (versgemalen) peper en serveer met aardappelpuree of gekookte aardappeltjes.

Heerlijk winters.

 

Kcal 580