Voor 4 personen

 1 flespompoen

flinke scheut olijfolie (ongeveer 6 eetlepels)

2 middelgrote uien grof gesnipperd

2 tenen knoflook geperst

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel ketoembar, gemalen koriander

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel zout

1 kilogram kruimige aardappelen

400 gram kikkererwten in blik

150 milliliter volle melk

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.

Was de pompoen. Halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd beide helften in de breedte in plakken. Snijd de plakken in stukken. Meng de pompoen met 3 eetlepels olie, de komijn, koriander, chilipoeder en het zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak circa 30 minuten. Bak de laatste 15 minuten de gesnipperde uien en de uitgeperste knoflook mee op de bakplaat.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in water met zout in 20 minuten.

Giet de kikkererwten af en spoel af met water. Leg de laatste 5 minuten bij de pompoen in de oven.

Verwarm de melk in een steelpan.

Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper.

Meng de melk, de rest van de olie, de pompoen en kikkererwten door de puree. Breng op smaak met komijn, peper en eventueel zout en schep om.

Kcal 485