Koken voor en met de kleinkinderen

1 tot 2 jaar

Ingrediënten voor 4 kinderen

200 gram tarwebloem

1 mespunt zout

1 middelgroot ei

400 milliliter halfvolle melk

3 eetlepel zonnebloemolie

450 gram diepvries bladspinazie

250 gram champignons

1 ui

125 gram roomkaas knoflook & fijne kruiden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 120°C. Meng in een kom de bloem met het zout. Breek het ei erboven en schenk de melk erbij. Klop het geheel met een mixer tot een glad beslag. Verhit in een kleine koekenpan steeds een beetje olie en bak 6 pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm in de oven.

Ontdooi en verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken in een vergiet.

Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee.

Meng de spinazie door de champignons en schep de roomkaas erdoor. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het spinaziemengsel over de pannenkoeken en rol de pannenkoeken op.

Snijd de pannenkoeken in makkelijke stukjes.