Koken voor en met de kleinkinderen, 10 tot 14 maanden

Kip Kerrie met appel

Ingrediënten voor 2 kleintjes

50 gram witte rijst
1 Elstar appel
1 sjalot
70 gram kipfilet
1 eetlepel olijfolie
½ theelepel milde kerriepoeder
1 eetlepel gemalen kokos
4 eetlepels water

Bereiding

Kook de rijst in een pan met water zonder zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees met een grove rasp boven een kom. Snipper de sjalot en snijd de kipfilet in dunne reepjes.

Verhit de olie in een braadpannetje en fruit de sjalot 1 minuut op matig vuur. Voeg de kipreepjes toe en bak 3 minuten mee. Meng de geraspte appel, kerriepoeder en kokos erdoor. Voeg het water toe en laat afgedekt ongeveer 4 minuten sudderen op laag vuur.

Giet de rijst af en pureer met de kip-kerrie met de staafmixer of in de keukenmachine tot een grove puree of serveer het gerecht in zijn geheel zonder te pureren. Serveer met wat vers gekookte groenten zoals boontjes of broccoli.

(Recept van Albert Heijn)

 Arjen Zeevenhooven