Ingrediënten voor 4 personen

1 citroen

450 gram kippendijen zonder been, in dunne reepjes gesneden

1 eiwit, losgeklopt

2 eetlepels maïzena

4 eetlepels olie

100 milliliter kippenbouillon (van tablet)

1 eetlepel sojasaus, (Kikoman)

1 1/2 eetlepel droge sherry

1/2 theelepel chilipoeder

1 bosuitje, in schuine ringetjes

Bereiding
Citroen goed schoonboenen onder de kraan, rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

In een kom de kippenreepjes met het losgeklopte eiwit, 1eetlepel maïzena, helft van citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar scheppen en 10 minuten laten staan.

In een wok olie verhitten en de kippenreepjes 5 minuten roerbakken op ongeveer 180 graden. Let op dat de olie niet gaat walmen, dan is deze te heet. In vergiet laten uitlekken.

Doe de bouillon in een pan met 3 eetlepels citroensap, de rest van het citroenrasp, sojasaus, sherry en chilipoeder.

Breng dit geheel aan de kook en laat het ongeveer 3 minuten zachtjes koken.

Rest van maïzena losroeren met 1 eetlepel water en al roerend aan saus toevoegen. Blijven roeren tot saus licht gebonden is.

Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitjes en kip erdoor scheppen en alles op hoog vuur 2 minuten verwarmen.

 

Lekker met witte rijst en roerbakgroenten.

 

Kcal 385