Ingrediënten voor 4 personen

125 gram salami- of chorizoplakjes

2 eetlepels olijfolie

2 rode uien

2 courgettes

3 takjes tijm

2 takken rozemarijn

3 takjes oregano

125 gram geitenkaas

6 middelgrote eieren

1 handje gemengde sla uit een zakje

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de salami in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de salami of chorizo zachtjes knapperig. Schep de gebakken vleeswaren op keukenpapier en laat de reepjes uitlekken.

Snijd de ui in ringen en de courgette in dunne plakjes, bijvoorbeeld met een scherp mes.

Bak de ui en courgette in het bakvet van de salami of chorizo in een minuut of 5 beetgaar.

Ris de kruiden van de takjes en snijd ze heel fijn.

Rasp de geitenkaas.

Meng de eieren met de kruiden en de helft van de geraspte kaas in een kom en klop dit los met een garde.

Maak op smaak met een beetje peper en zout.

Beboter een passende ovenschaal en giet het courgettemengsel met het eimengsel erover in de schaal.

Strooi de vleeswaren en de rest van de kaas erover. Schuif de schaal net onder het midden in de oven en laat de frittata in 25-30 minuten gaar worden.

Lekker met een beetje sla ernaast en een flink stuk stokbrood

Kcal 475

Arjen Zeevenhooven