Voor 4 personen

1 bloemkool

2 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepel hot currypoeder

400 gram linzen in blik

5 Tasty Tom-trostomaten

1 kippenbouillonblokje

200 milliliter kokosmelk

350 gram kippendijen in blokjes zonder bot

sap van 1 citroen

750 milliliter water

Bereiding
Haal van de bloemkool alle roosjes en maak ze mooi klein en gelijk van grootte.

Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak de bloemkool met de currypoeder op middelhoog vuur 3 min. Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Snijd de tomaten in blokjes.

Voeg de linzen, tomaten, bouillonblokje, kokosmelk, kipblokjes, citroensap en het water toe aan de bloemkool en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken. Serveer in diepe kommen.

Kcal 370