Ingrediënten voor 4 personen
– 1 flinke stronk broccoli
– 100 gram walnoten
– 200 milliliter ongezoete slag of kookroom
– 400 gram pasta (penne of fusilli)
– zout en versgemalen peper
– 1 eetlepel olijfolie
– 300 gram brie
– 1 eetlepel tijm (vers of diepvries)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoli met een mesje in roosjes en de stronkjes in plakjes.
Halveer de walnoten.
Kook de pasta in ruim water met zout en olijfolie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar en laat de pasta goed uitlekken. Kook intussen de broccoliroosjes en in plakjes gesneden stronk 3 minuten. Giet deze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Schep de pasta in een ovenschaal. Maal er peper over en verdeel er broccoli, tijm en walnoten over.
Giet de room nu over de schotel en leg als laatste de brie in plakjes op de schotel.
Zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven totdat het warm is en de brie licht gesmolten is.
Goddelijk met een rucola tomatensalade met wat Aceto Balsamicoazijn en olijfolie.
Kcal 835