Ingrediënten voor 4 personen
4 zachte tortilla’s Ø 25 cm (kant-en-klaar)
4 eetlepels. wokolie of zonnebloemolie
2 theelepels cajunkruiden of Mexicaanse kruiden
200 gram peultjes, gehalveerd
250 gram broccoli, in kleine roosjes
250 gram cocktailgarnalen
2 eetlepels sesamzaadjes of pijnboompitten
Voor de dressing
3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
sap van een halve citroen
mespuntje mosterd
1 teentje knoflook, gepeld en geperst
zout en versgemalen peper
Verder nodig
4 ovenvaste kommen Ø ca. 22 cm of grote soepkommen
Voorbereiding
Verwarm de oven op 200°C. Bekleed de kommen met de tortilla’s zodat een randje van de tortilla oversteekt. Meng 2 eetlepels olie met de cajunkruiden. Bestrijk de tortilla’s met de kruidenolie en zet ze 10 minuten in het midden van de oven. Laat ze daarna afkoelen en haal ze voorzichtig uit de kommen zodat ze in vorm blijven. Als het goed is blijven de tortilla’s nu hard en wordt het zelf een soort kom.
Bereiding
Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan. Roerbak hierin de peultjes en broccoli 5-6 minuten totdat de groenten beetgaar zijn. Schep de garnalen de laatste 2 minuten erdoor. Rooster de sesamzaadjes of pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan. Meng de ingrediënten voor de dressing. Vul de tortilla’s met de groenten en garnalen waardoor de knoflookvinaigrette gemengd is. Bestrooi met sesamzaadjes of pijnboompitten.
Het is een lastig te bereiden gerechtje, maar oefening baart kunst!
Kcal 560