Ingrediënten voor 4 personen

4 zachte tortilla’s Ø 25 cm (kant-en-klaar)

4 eetlepels. wokolie of zonnebloemolie

2 theelepels cajunkruiden of Mexicaanse kruiden

200 gram peultjes, gehalveerd

250 gram broccoli, in kleine roosjes

250 gram cocktailgarnalen

2 eetlepels sesamzaadjes of pijnboompitten

Voor de dressing

3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie

sap van een halve citroen

mespuntje mosterd

1 teentje knoflook, gepeld en geperst

zout en versgemalen peper

Verder nodig

4 ovenvaste kommen Ø ca. 22 cm of grote soepkommen

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200°C. Bekleed de kommen met de tortilla’s zodat een randje van de tortilla oversteekt. Meng 2 eetlepels olie met de cajunkruiden. Bestrijk de tortilla’s met de kruidenolie en zet ze 10 minuten in het midden van de oven. Laat ze daarna afkoelen en haal ze voorzichtig uit de kommen zodat ze in vorm blijven. Als het goed is blijven de tortilla’s nu hard en wordt het zelf een soort kom.

Bereiding

Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan. Roerbak hierin de peultjes en broccoli 5-6 minuten totdat de groenten beetgaar zijn. Schep de garnalen de laatste 2 minuten erdoor. Rooster de sesamzaadjes of pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan. Meng de ingrediënten voor de dressing. Vul de tortilla’s met de groenten en garnalen waardoor de knoflookvinaigrette gemengd is. Bestrooi met sesamzaadjes of pijnboompitten.

Het is een lastig te bereiden gerechtje, maar oefening baart kunst!

Kcal 560