Ingrediënten voor 4 personen

-2 eetlepels zonnebloemolie

-1 ui, gesnipperd

-1 stengel bleekselderij, gesnipperd

-600 gram half-om-half gehakt

-lekkere kneepketchup uit de fles

-1 eetlepel gehaktkruiden

-1 ei, losgeklopt

-4 à 6 eetlepels paneermeel

-200 gram ontbijtspek in plakjes

-cake- of tulbandvorm van 1 tot 2 liter

Bereiding

Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en bleekselderij circa 3 minuten op laag vuur. Laat dit afkoelen. Vermeng ondertussen het gehakt met de ketchup, gehaktkruiden, ei en paneermeel tot een smeuïg geheel. Kneed als laatste de gebakken  ui en bleekselderij stukjes door het gehakt. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met de ontbijtspek plakjes. Vul de vorm met het gehakt en druk goed aan om luchtbellen te voorkomen. Vouw het overhangende spek erover en zet de vorm in een braadslee of ovenschaal met een laagje water (au bain-marie). Bak de gehakt tulband in circa 40 minuten gaar (controleer de gaarheid door met een satéprikker in het midden van het gehakt te prikken. Als er niets meer aan de prikker zit en er helder vocht aan de oppervlakte verschijnt, is het gerecht klaar). Neem de vorm uit de oven en giet het bakvocht voorzichtig uit de vorm voordat de gehaktrol gestort kan worden.

Lekker met gebakken aardappeltjes en salade

Kcal 720

 

Arjen Zeevenhooven