Doorlopend mooie recepten en kooktechnieken om u te inspireren.

Laatste nieuws

ALLES OVER KOFFIE

Koffie

Hoe heurt het eigenlijk (niet)?

Zo, dit is mijn laatste column voor dit jaar. Diegenen die mijn stukjes van dit jaar hebben gelezen en onthouden, hebben nu een bovengemiddelde kennis van koffie. U kunt die irritante neef, die na iedere vakantie over dat nieuw ontdekte wijntje bralt, genadeloos aftroeven. Wraak is zoet (goeie koffie ook

Lees verder »
Koffie

Filterkoffie, wie is daar niet mee opgegroeid?

Helemaal terug van weggeweest vanwege de pure smaak en positieve gezondheidsaspecten. Met Moccamaster, het oer-Hollandse koffiezetapparaat, zet u altijd hete en aromatische koffie. Dankzij de nieuwe keuzeschakelaar op de Moccamaster KBG Select zet u de lekkerste kop koffie bij kleine en grote hoeveelheden. Filteren tot in de perfectie In oktober

Lees verder »

INTERVIEWS

Culinair

Ilja Gort

Ilja Gort: “Het is als Alice in Wonderland” Ilja Gort, de man die bij het grote publiek bekend staat als de Nederlandse wijnboer, presentator en groot liefhebber van Frankrijk met daarbij behorende kennis. En naast alle kennis hoort natuurlijk ook zijn opvallende uiterlijk; de gekrulde baard, schuin hoofddeksel en de

Lees verder »
Culinair

Alain Caron

Alain Caron Typisch Frans, typisch Alain Caron – tikkeltje chaotisch, maar met pure klasse Misschien ooit begonnen per toeval, omdat hij juist die jongste zoon was die meeging met moeder om boodschappen te doen. Omdat hij uren naast haar in de keuken stond, omdat hij haar kunsten kon afkijken en

Lees verder »

KOOKTECHNIEKEN

Winterse ragout

Een heerlijk wintergerecht is ragout. Ragout heeft een romige structuur en vult behoorlijk goed. Een goede ragout past geweldig bij de winter. Mijn probleem is alleen dat ik er veel te veel van eet. Maar toch. Ragout is een aanrader in de winter. De basis van ragout is bloem, boter

Lees verder »

Zoetzuur maken

Waar denk je aan bij zoetzuur? Meestal aan snoep lijkt mij. Zure matten is zo’n voorbeeld van snoep dat super zuur is maar ook erg zoet. Van dat zure schrikken je smaakpappillen en het zoete brengt daarna weer rust in je mond. Zoetzuur kun je ook heel goed van groenten

Lees verder »

Timing tijdens het koken

Een mooi gerecht koken is op zich niet zo ingewikkeld. Als je de moeite neemt om even te oefenen dan lukt elk gerecht. Het is een stuk lastiger om meerdere gangen achter elkaar te serveren en daarbij zelf ook nog de tijd te hebben om mee te eten en iets

Lees verder »

De perfecte kreeft bereiden

Er zijn maar weinig mensen die zich branden aan het bereiden van een kreeftengerecht, maar toch is het goed te doen. Elke visboer is in staat verse, levende kreeft te bestellen. Het Nederlandse kreeftenseizoen loopt van maart tot juli. In deze periode is de Nederlandse kreeft uit de Oosterschelde, Grevelingen

Lees verder »

RECEPTEN

Kniepertjes

Ingrediënten 140 gram boter, gesmolten 275 gram witte basterdsuiker Vanille-extract ¼ theelepel zout 2 eieren 350 gram bloem Bereiding Meng de gesmolten boter met de basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom. Roer de eieren erdoor. Meng als laatst de bloem erdoor, dek de kom af met plasticfolie en

Lees verder »

Herfstsalade met pompoen en geitenkaas

Voor 4 personen ½ pompoen (ca. 500 gram vruchtvlees) in zijn geheel of een zak in blokjes Scheut olijfolie 50 gram pijnboompitjes 1 teentje knoflook 100 gram gerookte spekreepjes 600 gram minikrieltjes (voorgekookt) 200 gram witte druiven (pitloze) 100 gram rucola slamelange 2 eetlepels balsamicoazijn 200 gram Bettine geitenkaas (Albert

Lees verder »

Verrassen op de barbecue

Nazomeren betekent voor velen nog even genieten van de barbecue. Met z’n allen in de achtertuin rond de grill, dat is gezelligheid waar we massaal van houden. Een glas rosé in de hand, een stuk vlees op de grill en een schaal salade op tafel. Eten verbindt en er is

Lees verder »

Krokante Italiaanse toastjes

met Cantharellen, hazelnoot  en rucola Ingrediënten voor 14 toastjes 60 gram ongebrande hazelnoten 30 gram gezouten roomboter 150 gram cantharellen 14 stuks bruschetta broodjes of andere toastjes 20 gram pittige rucola sla Bereiding Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 4 minuten op middelhoog vuur

Lees verder »

Paddenstoelenrisotto

met portobello en eekhoorntjesbrood en knolselderij Ingrediënten 25 gram gedroogd eekhoorntjesbrood 175 ml water 2 uien 300 gram knolselderij 750 milliliter paddenstoelenbouillon van een bouillonblokje 5 eetlepels traditionele olijfolie 400 gram risottorijst 1 glas witte wijn 4 portobello champignons 100 gram geraspte Parmezaanse kaas 15 gram verse platte peterselie 30

Lees verder »

Gebakken banaan met Seven-Up

Ingrediënten 120 gram bloem 200 milliliter Seven-Up zonnebloemolie om in te frituren snufje zout 2 rijpe bakbananen vanille ijs en poedersuiker Bereiding Maak van de bloem en de Seven-Up een beslag in een kom met een garde. Schil en snijd de overrijpe bananen in de lengte of schuin in plakken

Lees verder »

INGREDIËNTEN EN RECEPTEN OP RUBRIEK

  • Alle
  • Aardappel
  • Aardappelsalade
  • Afrikaans
  • Amandelspijs
  • Appelstroop
  • BBQ
  • Bakken
  • Cassoulet
  • Chinees
  • Chorizo
  • Citroen
  • Culinair
  • Curry
  • Erwten
  • Feta
  • Garen in de oven
  • Garnalen
  • Geitenkaas
  • Gevuld
  • Grapefruit
  • Gratin
  • Groentestoof
  • Hamlappen
  • Hete bliksem
  • Hollandaisesaus
  • Honing
  • Indiaas
  • Italiaans
  • Kaas
  • Kabeljauw
  • Kalkoen
  • Kaneel
  • Kerstbrood
  • Kikkererwten
  • Kip
  • Kippenstoof
  • Knolselderij
  • Koekjes
  • Kokos
  • Kreeft
  • Kreeftensoep
  • Limoen
  • Limoncello
  • Linzen
  • Mayonaise
  • Nieuwsbrief
  • Nootmuskaat
  • Pittig
  • Poffen
  • Poké Bowl
  • Pompoen
  • Prei
  • Riblappen
  • Rundvlees
  • Salade
  • Sesam
  • Soep
  • Spaans
  • Spek
  • Spinazie
  • Stamppot
  • Stoof
  • Suikerbrood
  • Tiramisu
  • Vrije tijd
  • Wentelteefjes
  • Winterstoof
  • Witte bonen
  • Zalm
  • Zoet
  • Zomersalade