Doorlopend mooie recepten en kooktechnieken om u te inspireren.
Arjen Zeevenhooven
Topkok

Columns en boeken

De Smaak van de Brabantse Wal & omgeving

Daar waar Brabant Zeeland kust Ga mee op een culinaire ontdekkingstocht langs de Brabantse Wal. Maak kennis met gepassioneerde chefs, het geweldige aanbod van verse producten die je wellicht niet in dit gebied had gezocht en laat je inspireren door diverse culinaire specialisten. De mooie verhalen en heerlijke recepten zullen

Lees verder »

De wondere wereld van prei

Het is volop maart en het voorjaar lacht ons tegemoet. Het fijne van deze tijd zijn de groenten die van de koude grond beschikbaar zijn. Een ondergewaardeerde maar niet te versmaden groente is de prei. Laten wij het eens over prei hebben. Prei aten wij vooral vroeger, het was en

Lees verder »

Noten zijn gezond, satésaus niet

Je wordt er soms zo moe van. Ik lees dat noten goed voor mij zijn omdat ze veel goede vetten en essentiële vitamines en mineralen bevatten en dat ze er voor zorgen dat ik minder trek krijg, beter kan denken, cholesterol verlagend zijn, en o ja, het zijn ook goede

Lees verder »

ALLES OVER KOFFIE

Koffie

Filterkoffie, wie is daar niet mee opgegroeid?

Helemaal terug van weggeweest vanwege de pure smaak en positieve gezondheidsaspecten. Met Moccamaster, het oer-Hollandse koffiezetapparaat, zet u altijd hete en aromatische koffie. Dankzij de nieuwe keuzeschakelaar op de Moccamaster KBG Select zet u de lekkerste kop koffie bij kleine en grote hoeveelheden. Filteren tot in de perfectie In oktober

Lees verder »
Koffie

Filterkoffie, wie is daar niet mee opgegroeid?

Helemaal terug van weggeweest vanwege de pure smaak en positieve gezondheidsaspecten. Met Moccamaster, het oer-Hollandse koffiezetapparaat, zet u altijd hete en aromatische koffie. Dankzij de nieuwe keuzeschakelaar op de Moccamaster KBG Select zet u de lekkerste kop koffie bij kleine en grote hoeveelheden. Filteren tot in de perfectie In oktober

Lees verder »

INTERVIEWS

Culinair

Ilja Gort

Ilja Gort: “Het is als Alice in Wonderland” Ilja Gort, de man die bij het grote publiek bekend staat als de Nederlandse wijnboer, presentator en groot liefhebber van Frankrijk met daarbij behorende kennis. En naast alle kennis hoort natuurlijk ook zijn opvallende uiterlijk; de gekrulde baard, schuin hoofddeksel en de

Lees verder »
Culinair

Alain Caron

Alain Caron Typisch Frans, typisch Alain Caron – tikkeltje chaotisch, maar met pure klasse Misschien ooit begonnen per toeval, omdat hij juist die jongste zoon was die meeging met moeder om boodschappen te doen. Omdat hij uren naast haar in de keuken stond, omdat hij haar kunsten kon afkijken en

Lees verder »

KOOKTECHNIEKEN

Winterse ragout

Een heerlijk wintergerecht is ragout. Ragout heeft een romige structuur en vult behoorlijk goed. Een goede ragout past geweldig bij de winter. Mijn probleem is alleen dat ik er veel te veel van eet. Maar toch. Ragout is een aanrader in de winter. De basis van ragout is bloem, boter

Lees verder »

Zoetzuur maken

Waar denk je aan bij zoetzuur? Meestal aan snoep lijkt mij. Zure matten is zo’n voorbeeld van snoep dat super zuur is maar ook erg zoet. Van dat zure schrikken je smaakpappillen en het zoete brengt daarna weer rust in je mond. Zoetzuur kun je ook heel goed van groenten

Lees verder »

Timing tijdens het koken

Een mooi gerecht koken is op zich niet zo ingewikkeld. Als je de moeite neemt om even te oefenen dan lukt elk gerecht. Het is een stuk lastiger om meerdere gangen achter elkaar te serveren en daarbij zelf ook nog de tijd te hebben om mee te eten en iets

Lees verder »

De perfecte kreeft bereiden

Er zijn maar weinig mensen die zich branden aan het bereiden van een kreeftengerecht, maar toch is het goed te doen. Elke visboer is in staat verse, levende kreeft te bestellen. Het Nederlandse kreeftenseizoen loopt van maart tot juli. In deze periode is de Nederlandse kreeft uit de Oosterschelde, Grevelingen

Lees verder »

RECEPTEN

Broccoli, notenbriepasta met romige tijmsaus

Ingrediënten voor 4 personen – 1 flinke stronk broccoli – 100 gram walnoten – 200 milliliter ongezoete slag of kookroom – 400 gram pasta (penne of fusilli) – zout en versgemalen peper – 1 eetlepel olijfolie – 300 gram brie – 1 eetlepel tijm (vers of diepvries) Bereiding Verwarm de

Lees verder »

American gehakttulband

Ingrediënten voor 4 personen -2 eetlepels zonnebloemolie -1 ui, gesnipperd -1 stengel bleekselderij, gesnipperd -600 gram half-om-half gehakt -lekkere kneepketchup uit de fles -1 eetlepel gehaktkruiden -1 ei, losgeklopt -4 à 6 eetlepels paneermeel -200 gram ontbijtspek in plakjes -cake- of tulbandvorm van 1 tot 2 liter Bereiding Verwarm de

Lees verder »

Pinda-kip met rode kool, honing en limoen

Ingrediënten voor 4 personen 350 gram volkoren rijst 3 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel sesamolie 500 gram kipfilet, in reepjes gesneden 2 gesnipperde uien 1 rodekool, in reepjes gesneden, of een zak verse rode koolreepjes (geen diepvries) Sap van 1 verse limoen 3 eetlepels honing 150 gram gebrande zoute pinda’s, het

Lees verder »

De allerlekkerste saté babi (van varkensvlees)

Ingrediënten voor 4 personen 3 tenen knoflook 1 rode ui 600 gram schouderkarbonaden 6 eetlepels ketjap manis 1 eetlepel zonnebloemolie 1 eetlepel sambal manis 1 theelepel gemalen laos 1 theelepel Ketoembar gemalen koriander 2 centimeter verse gember, fijn geraspt of gesneden Bereiding Snipper de rode ui en de knoflook goed

Lees verder »

Blazaball. Fire made easy.

Eindeloos rokende barbecues, hout dat maar geen vlamvat, stapels krantenpapier en aanmaakhout, een zorgvuldig opgestapelde houtpyramide die instort en het vuur verstikt … Zomaar wat ergernissen van vuurmakers over de hele wereld. Met de Blazaball is dit verleden tijd. Met de Blazaball maak je snel en veilig jouw barbecue, pizza-oven,

Lees verder »

Courgette frittata met tijm, rozemarijn en oregano

Ingrediënten voor 4 personen 125 gram salami- of chorizoplakjes 2 eetlepels olijfolie 2 rode uien 2 courgettes 3 takjes tijm 2 takken rozemarijn 3 takjes oregano 125 gram geitenkaas 6 middelgrote eieren 1 handje gemengde sla uit een zakje Bereiding Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de salami in

Lees verder »

INGREDIËNTEN EN RECEPTEN OP RUBRIEK

  • Alle
  • Aardappel
  • Aardappelsalade
  • Afrikaans
  • Amandelspijs
  • Appelstroop
  • BBQ
  • Bakken
  • Cassoulet
  • Chinees
  • Chorizo
  • Citroen
  • Culinair
  • Curry
  • Erwten
  • Feta
  • Garen in de oven
  • Garnalen
  • Gevuld
  • Grapefruit
  • Gratin
  • Groentestoof
  • Hamlappen
  • Hete bliksem
  • Hollandaisesaus
  • Honing
  • Indiaas
  • Italiaans
  • Kabeljauw
  • Kalkoen
  • Kaneel
  • Kerstbrood
  • Kikkererwten
  • Kip
  • Kippenstoof
  • Knolselderij
  • Koekjes
  • Kokos
  • Kreeft
  • Kreeftensoep
  • Limoen
  • Limoncello
  • Linzen
  • Mayonaise
  • Nieuwsbrief
  • Nootmuskaat
  • Pittig
  • Poffen
  • Poké Bowl
  • Prei
  • Riblappen
  • Rundvlees
  • Salade
  • Sesam
  • Soep
  • Spaans
  • Spek
  • Spinazie
  • Stamppot
  • Stoof
  • Suikerbrood
  • Tiramisu
  • Wentelteefjes
  • Winterstoof
  • Witte bonen
  • Zalm
  • Zoet
  • Zomersalade