Ingrediënten voor 4 personen

30 gram roomboter

80 gram gerookte spekblokjes

300 gram hamlappen (in grote stukken)

2 verse worstjes

2 grote uien in blokjes gesneden

2 eetlepels tomatenpuree

2 takjes verse tijm

2 kruidnagels

2 stuks laurierblad

500 gram witte bonen (het liefst zelf geweekt en gekookt)

1 eetlepel olie

2 preien in stukken gesneden en gewassen

1 dikke winterwortel, gewassen en in stukken gesneden

 

Bereiding

Verhit de boter in een ruime braadpan. Bak het spek, de hamlappen en worstjes rondom lekker bruin en bak de ui mee. Voeg na 5 minuten de tomatenpuree toe. Als alles mooi aangebakken is de tijm, laurier en de kruidnagels toevoegen.

Voeg nu een halve liter water toe en laat het geheel drie kwartier zachtjes stoven met het deksel op de pan. Voeg nu de groenten en de gekookte bonen toe en laat alles nog eens 20 minuten stoven op laag vuur met het deksel op de pan.

Het gerecht is nu klaar en moet alleen nog op smaak gebracht worden met peper en zout.

Haal als laatste de takjes tijm, de laurierbladen en de kruidnagels uit de cassoulet en serveer met een beetje rijst en een lekkere bak sla.

Heerlijke winterkost!

 

Kcal 610