Ingrediënten

140 gram boter, gesmolten

275 gram witte basterdsuiker

Vanille-extract

¼ theelepel zout

2 eieren

350 gram bloem

Bereiding

Meng de gesmolten boter met de basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom. Roer de eieren erdoor. Meng als laatst de bloem erdoor, dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg een uurtje staan op een koele plaats

Verwarm een kniepertjesijzer voor en vet deze licht in met boter of olie.

Vorm bolletjes van 10-25 gram van het deeg en druk deze iets plat. Bak het deeg, bolletje voor bolletje, in 1-2 minuten goudbruin in het kniepertjesijzer. Haal de kniepertjes voorzichtig uit het ijzer, ze zijn nu nog erg buigbaar en je kan ze eventueel oprollen, pas wel op want ze zijn erg heet. Laat ze afkoelen en stevig worden op een rooster. Bewaar de koekjes luchtdicht verpakt, dan blijven ze lekker lang knapperig.