In Den Bosch woont Zus zelfstandig in haar eigen huis. Zus heeft dementie, al zegt ze zelf dat dit niet zo is. Haar grootste wens? Thuis blijven wonen. Stiefdochter Mary heeft haar 17 jaar geleden een belofte gedaan. Zij heeft Zus beloofd dat ze thuis kan blijven wonen.

“Jij bent altijd zo lief voor mij”

 

In de zomer van 2017 werd de mantelzorg voor Zus te zwaar voor Mary alleen. Zus had zelf geen behoefte aan hulp. Toen CAREGiver Anja op de koffie was geweest om kennis te maken, probeerde Zus te zorgen dat ze niet meer terug zou komen. Maar Anja is gebleven. Begonnen met 1 keer in de week een kop koffie, of samen naar de kerk. En toen Zus meer hulp nodig had, mocht Anja steeds vaker komen. Samen bouwden ze een band op dit nu nog heel sterk is. “Jij bent altijd zo lief voor mij” zegt Zus regelmatig tegen Anja.

Ik heb een mooie oudedag”

Op dit moment komen 4 vaste CAREGivers van Home Instead 2 keer per dag bij Zus. Zij helpen haar met opstaan, ontbijten, boodschappen doen en houden haar gezelschap. Iedere dag komen de rummikubstenen uit de doos en wordt er een spelletje gespeeld. Er wordt elke dag vers gekookt en Zus wordt gestimuleerd om te bewegen en haar dagelijkse puzzel in de krant te maken. Zus is vrolijk en zingt veel. Helemaal bijzonder: een paar keer per jaar gaat Anja met Zus uit eten voor haar favoriete maal: asperges! De CAREGivers zorgen op deze manier voor een mooie oudedag.

Voor Mary betekent dit rust.

Sinds twee jaar gaan Mary en haar man weer samen op vakantie. Mary: “ik ga nu weer met een gerust hart weg. Ik kan me niet voorstellen hoe we de zorg hadden moeten regelen als Home Instead er niet was geweest.”

Mary weet dat Zus in goede handen is en kan zelf gewoon gezellig langs voor een kop koffie. “Het is heel zwaar maar ik hoef het niet meer alleen te doen.”

Door Home Instead kan Zus in haar eigen vertrouwde huis blijven wonen. Zoals Mary het haar beloofd heeft.