Vroeger rookte iedereen zich een ongeluk. Op tafel een glaasje sigaretten van je favoriete merk, de raampjes van de auto dicht en gaan met die banaan.
Tegenwoordig word je bijna aangevallen als je een sigaar of sigaret opsteekt. Begrijp mij niet verkeerd hoor. Ik ben al jaren geleden gestopt met roken en ik ben blij dat ik ervan af ben.
Waarom ik hierover begin? Omdat roken weer helemaal in is!

Op de smoker of de BBQ, dat dan weer wel.
Maar wat is het? En hoe doe ik het? En is het wel lekker?

De BBQ-Smoker voor heerlijk mals vlees
Barbecueën is razend populair en er ontstaan steeds meer verschillende barbecue- en grillmethoden om het vlees nóg lekkerder te garen. Een methode die vaker gebruikt wordt onder de echte BBQ-fans, is het roken van het vlees met een BBQ-Smoker.

Wat is een Smoker voor de BBQ?
Met een smoker kun je het vlees heel langzaam garen zonder het direct in of boven het vuur te plaatsten. Het vlees wordt daardoor zachter van structuur en de rooksmaak trekt er heerlijk in (als je dat lekker vindt). O ja, je vlees verbrandt ook niet op deze manier van bbq’en.

Houd er wel rekening mee dat het barbecueën met een BBQ-Smoker anders is dan dat je met een gewone BBQ gewend bent. Overweeg je om er een aan te schaffen? Zorg dan in ieder geval dat je voldoende tijd hebt om te barbecueën. Het is heel leuk om te doen en het is super smaakvol, maar het kost wel meer voorbereidingstijd en het garen van stukken vlees of vis is een vak apart. Vraag je tenslotte af hoe je de Smoker wilt gebruiken, want niet bij elke Smoker heb je de mogelijkheid om te roken. Het aanschaffen van een smoker voor je BBQ is eenvoudig. Ik adviseer een goed en gedegen merk, OudoorChef. Je zult er jaren plezier van hebben.
Als je voor het eerst een Smoker gaat gebruiken adviseer ik om te starten met een procureur.
Een procureur is een varkensnek en die kun je bestellen bij de slager (de gemiddelde supermarkt kan u niet bedienen helaas).
Het vlees is niet te duur en lekker vet waardoor het extra sappig is. Marineer het vlees naar smaak gedurende twee uurtjes en gaar het op je smoker gedurende vier tot vijf uur op 85° Celsius. Op deze manier maak je je eigen pulled pork.

Echt onvoorstelbaar lekker!

Arjen Zeevenhooven