Al vele jaren zijn Nederlanders de grootste groep buitenlands inkomend toerisme in de Duitse deelstaat Saksen, hoofdstad Dresden. Inspelend op deze grote belangstelling is de Nederlandstalige website www.saksen.info volledig vernieuwd en uitgebreid met extra reistips en diverse nieuwe functies. De inhoud is nu zo veelomvattend, dat sprake is van een grote online reisgids.

Vanzelfsprekend is er alles te vinden over de toeristische bezienswaardigheden, waaronder Dresden en Leipzig, historische stadjes, kastelen, UNESCO werelderfgoed, natuurgebieden en culinaire tradities. Nieuw is accommodatie zoeken op regio en direct kunnen reserveren. Een omgeving gespot om te verblijven? Tik de locatie in en de zoekmachine komt met alle verblijfsmogelijkheden. Er zijn selecties te maken op hotels, pensions, B&B’s, vakantiehuizen, enzovoort. Beschikbare data en prijzen worden meteen getoond en de gekozen locatie is direct te reserveren.

Naast vele bezienswaardigheden is Saksen een geliefde ‘groene bestemming’ met veel natuurgebieden. De vernieuwde website speelt daar op in met gedetailleerde informatie over de vele fiets- en wandelroutes, waaronder de bekende Elberadweg, Malerweg en Kammweg.

Ook zijn er complete hoofdstukken over de deelstaat Saksen en haar bevolking. Lees waarom de Saksen een trots volk zijn met een rijke geschiedenis vol innovaties. Porselein werd er uitgevonden, het is de bakermat van Audi, de ‘Vliegende Hollander’ van de Saksische componist Wagner en een uitvinding als de BH maakte het leven van vrouwen tot op de dag van vandaag veel gemakkelijker.