Wandelen

Trentino / Val de Sole: imposante bergen, watervallen en gletsjers die u allemaal ziet in de Brenta Dolomieten en de Grostè-groep in de door IDTravel uitgezette huttentocht van rifugio naar rifugio (berghut).

Val di Sole is een heel bekende regio in Trentino vooral door zijn natuurlijke pracht, imposante bergketens van o.a. de Brenta groep en niet te vergeten de warme gastvrijheid die sterk verbonden is met de alpine traditie.

De ongerepte natuur varieert van weiden met bloemen in de valleien, glinsterend water van de stroomversnellingen, tot besneeuwde vlakten aan de voet van de imposante pieken van de omringende bergen.

Dit wilde massief staat wereldwijd bekend om één van de meest complete systemen van ‘via ferratas’ – Via delle Bocchette genaamd. Deze routes gaan over smalle richels en verticale ladders waarmee u het hart van de bergen doorkruist met onderweg een fantastisch panorama.

Naast de route via de ‘via Ferratas’ is er ook een andere manier om het massief te doorkruisen en wel via goed onderhouden wandelpaden die geen alpinistische/klimvaardigheden vereisen. Over deze paden heeft IDTravel een unieke huttentocht samengesteld. We hebben twee varianten gemaakt: één van 6 nachten en een kortere, iets zwaardere, variant van 5 nachten.

De huttentocht in de Brenta Dolomieten start vanuit ons hotel in Terzolas, waar u ook nog een toelichting krijgt op uw tocht.

Tijdens de huttentocht wandelt u eerst door bossen en komt u langs de watervallen van Vallesinella. Vandaar wandelt u de bergen in om na een aantal van mooie en uitdagende wandeldagen uit te komen bij het Molveno-meer. Dit meer is zes keer op rij uitgeroepen tot het mooiste en schoonste meer van Italië. Met een laatste traditioneel diner met specialiteiten uit de regio van Val di Sole is uw avontuurlijke vakantie bijna voorbij. Nog een overnachting en een ontbijt en u verlaat het hotel.

Onze tip: Boek een extra hotelovernachting om bij te komen van deze trekking en ga dan naar het  thermaal bad in de Terme di Pejo / Rabbi Spa voor ontspannende spa-behandeling.

BOEK HIER