Bij Zandsculpturen Garderen op de Veluwe stap je vanaf maandag 18 maart in een wondere wereld waar woorden tot leven komen en je verbeelding vrij spel heeft! Dit jaar staat de tentoonstelling dan ook in het teken van ‘BOEKEN’, een thema dat de kunstenaars inspiratie heeft gegeven om de meest mooie zandsculpturen te creëren. Wandel door de imposante zandbibliotheek en laat je betoveren door prachtig uitgebeelde verhalen uit diverse genres, waaronder kinderboeken, literatuur en sprookjes.

Kijkje achter de schermen

De zandsculpturententoonstelling, die je vindt op het terrein van ‘De Beeldentuin’ biedt een unieke ervaring waarbij kunst en literatuur samenkomen. De eerste twee weken vanaf de opening zijn de kunstenaars buiten nog aan het werk aan enkele zandsculpturen. Maar … hoe leuk is het om een kijkje achter de schermen te krijgen en je al je vragen kunt stellen. Breng je een bezoek aan ‘Zandsculpturen Garderen’, dan ga je gegarandeerd mee op een visuele reis door verschillende rubrieken. Sta oog in oog met ‘verloren vrienden’, zoals Dik Trom, Pietje Puk en de schippers van De Kameleon. Bekijk ook zandbeelden van hedendaagse stripfiguren, bekende romans en detectives. Van klassiekers tot hedendaagse bestsellers, elk sculptuur vertelt een verhaal op een z’n eigen manier.

Boeken in allerlei soorten en maten

Leer de letters van het alfabet in het klaslokaal, duik in de oude schoolboeken van rekenen, taal en aardrijkskunde en loop vervolgens naar de grote zandbibliotheek. Daar gaat de route langs allerlei onderwerpen. Denk aan Reizen, Kunst & Cultuur, Mens & Samenleving, (non)Fictie, Romans, Waargebeurd, Naslagwerken, Amusement en Detectives. Ook aan kinder- en stripboeken wordt volop aandacht besteed, net als in een echte bibliotheek. Eén ding is zeker! Tijdens deze expositie, waar je kennismaakt met ruim honderd zandbeelden, komen zowel jong als oud ogen tekort. Kortom: een mooi en zelfs leerzaam uitje voor de hele familie!

Bijzonder dagje uit

Het complete park is fraai aangekleed met decoratiemateriaal en prachtige muurschilderingen. Maar dat is nog niet alles! Ook gaan de makers van ‘De Grote Tuinverbouwing’, hét groenste televisieprogramma van Nederland, er binnenkort voor zorgen dat het buitenterrein wordt omgetoverd tot een kleurige bloemenzee zodat alle zandsculpturen nog beter tot z’n recht komen. Heb je alle zandsculpturen bekeken, dan kun je op het terrein van de Beeldentuin nog even op je gemak tuinideeën opdoen. Of geniet van een heerlijke lunch of high tea binnen of op het terras bij Lunchroom de Rozentuin. In deze sfeervolle lunchroom word je door onder andere mensen met een verstandelijke beperking op je wenken bediend. Zin om nog even te shoppen? In de twee verdiepingen tellende woonwinkel van ruim 1300 vierkante meter vind je alles voor in en om het huis.

Prijs & openingstijden

Zandsculpturen Garderen is vanaf maandag 18 maart het gehele jaar geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.30 uur (zondag is het park gesloten). De toegangsprijzen bedragen aan de kassa:

– 0 t/m 5 jaar: gratis

– 6 t/m 12 jaar: € 6,50

– 13 jaar en ouder: € 14,50

De auto kun je gratis parkeren en het gehele park is rolstoelvriendelijk. Voor meer informatie over Zandsculpturen Garderen en