Trentino is gezegend met een prachtige natuur. Het is bij uitstek een gebied waar een wandeltocht van hut naar hut je het meest verbindt met het overweldigende natuurschoon. IDTravel, gespecialiseerd in huttentochten, heeft hier mooie wandelroutes voor je uitgezet zodat je optimaal kunt genieten van de ongerepte natuur in het Stelvio Nationale Park.

Stelvio Nationaal Park met meren en gletsjers … adembenemend!

Het Stelvio Nationaal Park is een waardevol natuurreservaat, vooral bekend vanwege haar meren en gletsjers. Al wandelend ervaar je hier een weldadige rust. Voeg daarbij de warme gastvrijheid in de berghutten en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijke huttentocht.

De meest spectaculaire huttentocht is ‘De tocht tussen de gletsjers van Ortles Cevedale’.

Je wandelt tussen meren en betoverende valleien. Tijdens de huttentocht steek je twee oude gletsjers over, waaronder de bekende Careser-gletsjer. Tijdens deze tocht wandel je op 2.000 tot 3.000 meter hoogte door het Stelvio Nationaal Park, wat prachtige uitzichten oplevert.

Comfort Walking

Kies dan bijvoorbeeld voor: De trektocht tussen hutten en bergboerderijen. Deze boerderijen worden ‘malghe’s’ genoemd. Tijdens deze gemakkelijke tocht ontdek je het leven op de Alm. Je maakt kennis met de wereld van de alpenweiden, de verzorging van het grondgebied en de weg van melk tot zuivelproduct. Tijdens deze huttentocht overnacht je twee nachten in bergboerderijen (malghe’s) op een privé-kamer en eventueel ook nog één nacht in een berghut.

Het jarige IDTravel (25 jaar jong!) nodigt u uit om het bergwandelen te ontdekken.

En er is voldoende keuze in het aantal dagen dat je hier wilt wandelen, zodat er voor elk wat wils is.

Wil je meer weten over de huttentochten van IDTravel in Trentino/Val di Sole?

Kijk dan op de website van huttentochtspecialist IDTravel