een avond over erven en schenken in Theater Flint in Amersfoort

Theatercollege van prof. mr. dr. Bernard Schols maakt lastige thema’s luchtig

Op dinsdag 14 november staat prof. mr. dr. Bernard Schols met zijn theatercollege Voorkom ruzie bij de kist op de planken in Theater Flint in Amersfoort. In zijn show neemt de oud-notaris en hoogleraar Successierecht het publiek mee in de wereld van erven en schenken: thema’s die door veel mensen lastig worden gevonden en die Schols op luchtige wijze toegankelijk maakt. Dit is het eerste theatercollege over erven en schenken waarbij bezoekers voorafgaand aan de voorstelling, in de pauze en na afloop kunnen speeddaten met experts, waaronder notarissen, financieel specialisten, executeurs, nalatenschapsmediators en advocaten, op het Erven & Nalaten Plein in de foyer.

23 miljard euro te verdelen

Marije de Rooij, een van de initiatiefnemers van AllesOverErven: “In vijf jaar steeg het nagelaten vermogen in Nederland van ruim 17 miljard naar 23 miljard euro. Voor steeds meer mensen is erven en nalaten een thema waar zij direct mee te maken hebben. Met dit theatercollege maakt Schols het toegankelijk en inzichtelijk.” Bernard Schols is een ‘exponent van de vrolijke wetenschap’. Hij vertelt met veel passie over de geheimen van het schenken en erven. De hoogleraar en verhalenverteller met een passie voor (fiscaal)- erfrecht schreef het populaire boek Voorkom ruzie bij de kist.

Speeddaten met experts

“De voorstelling roept bij bezoekers zonder twijfel concrete vragen op over hun eigen situatie. Die kunnen zij op het Erven & Nalaten Plein direct stellen aan een scala aan specialisten. ‘Is mijn testament aan een update toe?’ ‘Zal ik dit jaar nog een schenking doen?’ Dit theatercollege zet niet alleen aan tot nadenken en reflectie, maar ook tot concrete actie.”

Informatie

Voorkom ruzie bij de kist

Dinsdag 14 november 2023

Theater Flint, Coninckstraat 60, Amersfoort

Tickets: € 35,-, verkrijgbaar via https://flint.nl/agenda/voorkom-ruzie-bij-de-kist/

Programma:

19.15 uur: inloop Erven & Nalaten Plein met koffie/thee en iets lekkers in de foyer.

20.15 uur: aanvang voorstelling (incl. pauze met drankje).

AllesOverErven

Allesovererven.nl (250.000 unieke bezoekers per jaar) richt zich op het informeren van particulieren over alles rond erven en nalatenschappen, door het bieden van onafhankelijke, toegankelijke en complete informatie. Ook specialisten, of het nu gaat om een advocaat, notaris, mediator, estate planner of familietherapeut, zijn via de website te vinden en te bereiken. De organisatie is ervan overtuigd dat goede informatie en passende begeleiding leiden tot een beter resultaat voor families die met kwesties rond erven te maken hebben.