Museumpark Archeon opent de deuren tijdens de voorjaarsvakantie. Van zaterdag 18 februari t/m zondag 5 maart is Archeon geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Naast de vele activiteiten, zwaardvechten, boogschieten en verhalen op het park is er ook een bijzondere en indrukwekkende tentoonstelling: ‘Wereld vol Goden’ en theatershow ‘De Tijd-Tovenarijshow’.

Een park vol activiteiten

Ontdek de geschiedenis tijdens de voorjaarsvakantie in Museumpark Archeon. In de prehistorie maak je vuur met een echte vuursteen of laat je krachten zien bij het verslepen van een hunebedsteen. Exerceer mee in het Romeins legioen en ontmoet de Romeinen. Wandel door het middeleeuwse stadje Gravendam en leer meer over de middeleeuwse ambachten of bezoek het dorpje Dorestad waar de Vikingen wonen.

Theatershow ‘De Tijd-Tovenarijshow’

Tijdens de voorjaarsvakantie speelt ook de Tijd-Tovenarijshow. In Archeon stap je met gemak terug in de tijd maar hoe dat komt, weet alleen Tovenaar Trucasius. Hij kan toveren met de tijd en heeft speciaal tijd gemaakt voor een betoverend mooie familievoorstelling. De show speelt de gehele voorjaarsvakantie, de tijden en locatie zijn te vinden op het dagprogramma.

Tentoonstelling ‘Wereld vol Goden’

In de interactieve tentoonstelling ‘Wereld vol Goden’ kom je van alles te weten over het leven en de betekenis van de Romeinse goden. De Romeinse goden zijn nog altijd met ons. Ontdek de Romeinse geheimen in deze tentoonstelling, want ooit leefden goden en mensen samen op aarde. Ruim 2000 jaar later zijn de sporen van Jupiter en consorten nog terug te vinden in onze moderne wereld. Ontdek het wifi-teken, de doos cornflakes en het symbool op de Nike schoenen hoe Romeins dit is. Ook is er een verteltheater voor een Romeins verhaal. De tentoonstelling is t/m 26 maart 2023 te bewonderen in het Romeins Badhuis.

Brunchen inclusief Archeondag in Museumpark Archeon

Op zondag 26 februari a.s. vindt er een zondagsbrunch plaats in de Romeinse Herberg. De brunch is voor de hele familie en inclusief gratis entree. De aanvang is van 11:00 tot 13:00 uur en na de brunch is er ruim de gelegenheid om het park te bezoeken. Bij de entree ontvang je een dagprogramma waar alle activiteiten van de dag op vermeld staan. Reserveer van te voren een plekje via onze website.

Foto’s, Museumpark Archeon