Museumpark Archeon, Alphen aan den Rijn, opent de deuren tijdens de voorjaarsvakantie. Van zaterdag 10 februari t/m zondag 25 februari (m.u.v. 12, 13 en 19 februari) is Archeon geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Naast de vele activiteiten, zwaardvechten, boogschieten en verhalen op het park is er ook een bijzondere en indrukwekkende tentoonstelling: ‘There is No Planet B’ en goochelshow ‘Geheim in het Klooster’.

Ontdek de geschiedenis tijdens de voorjaarsvakantie in Museumpark Archeon. In de prehistorie maak je vuur met een echte vuursteen of laat je krachten zien bij het verslepen van een hunebedsteen. Exerceer mee in het Romeins legioen en ontmoet de Romeinen. Wandel door het middeleeuwse stadje Gravendam en leer meer over de middeleeuwse ambachten of bezoek het dorpje Dorestad waar de Vikingen wonen.

Goochelshow Geheim in het Klooster

Jannes de Goochelaar verzorgt een fantastische familieshow. Jannes is een graag geziene gast in Gravendam. De bakker, de smid en de weefster kijken graag naar de betoverende goocheltrucs van Jannes. De broeders vinden dat getover maar niks en precies dáár in hún klooster gaat Jannes stiekem voor jullie optreden! Dus sluip stilletjes het klooster in en kom kijken naar deze show vol humor en … middeleeuwse magie!

Tentoonstelling ‘There is No Planet B’

Stap terug in de tijd met de tentoonstelling ‘There is No Planet B’. In de oude steentijd (Paleolithicum) leefden we met andere menssoorten, maar vandaag de dag zit hun DNA nog steeds in ons. De tentoonstelling gaat over het ontstaan van de aarde, het leven en de mens. In de grootste tijdperken van het bestaan van de aarde zijn de meeste levensvormen uitgestorven en weer opnieuw ontwikkeld door natuurlijke processen. De laatste 150 jaar van het paleolithicum is de invloed van de moderne mens op de aarde in de aardlagen terug te vinden. Het tijdperk van de mens is begonnen! Laat je verbazen door alle dingen die we niet weten.

Winterbivak Napoleon

In het weekend van 24 en 25 februari beleef je zelf hoe het is om in de Napoleontische tijd te leven. Een kampement, het leven van toen met speciale demonstraties. Er worden exercities uitgevoerd, soldaten krijgen soldij uitbetaald, er vinden inspecties plaats van de troepen en men maakt zich gereed voor vertrek naar huis. Daarnaast zijn er diverse schietdemonstraties met zowel musketten als met kanonnen.

Brunchen inclusief entree Archeon

Op zondag 25 februari kan je komen genieten van een voorjaarsbrunch in de Romeinse Herberg. De brunch is voor de hele familie en inclusief gratis entree. De aanvang is van 11:00 tot 13:00 uur en na de brunch is er ruim de gelegenheid om het park te bezoeken. Bij de entree ontvang je een dagprogramma waar alle activiteiten van de dag op vermeld staan. Reserveer van te voren een plekje via onze website.