Spelen Lullabies

The Grannies is een nieuw bandje.

Drie oma’s, Edith Leerkes, Olga Franssen en Jeannette Landré namen slaapliedjes op van over de hele wereld en bezingen zo het geluk van oma zijn. Het boek is rijk geïllustreerd met oude en nieuwe schilderijen.

Herman van Veen over Lullabies: “Ik luister er graag naar als aperitief voor mijn middagdutje. Als dankjewel geef ik deze slaapliedjes alvast vijf sterren.”

Lullabies komt uit bij het Harlekijn label en is gearrangeerd en geproduceerd door Edith Leerkes. Dit label bestaat sinds 1966 en bracht o.a. werk uit van Ton Koopman, Reinbert de Leeuw en Herman van Veen.

‘Oma’.. Als jonge vrouw was het geen compliment en nog minder een fijn vooruitzicht.

Synoniem voor langzaam, weinig avontuurlijk en in alle opzichten over de datum.

Natuurlijk doen de rimpels en het strammer wordende lijf soms terugverlangen en het komt vaker en vaker voor dat een vriend of familielid wegvalt.

Wat zo onvoorstelbaar was maakt dit toch tot de welhaast mooiste tijd:

oma zijn.

Geen zwangerschap met zijn ongemakken, geen pijnlijke bevalling en toch een nieuw wezentje dat meteen heel vertrouwd en onweerstaanbaar mooi is.

Het geluk deel uit te maken van dit nieuwe leventje wordt nog eens versterkt doordat de alledaagse zorg en verantwoordelijkheid bij de ouders ligt.

Zo kun je genieten, verwennen, knuffelen en verwonderen zonder iets te missen terwijl de jonge ouders door het dagelijks leven galopperen.

Wij, ‘the Grannies’ hebben ieder op onze eigen manier de aanloop naar kleinkinderen gemaakt.

Olga voedde haar kinderen grotendeels alleen op, nadat haar man overleed toen hun jongens nog klein waren. De zoon van haar zoon is een prachtig jochie die regelmatig bij haar logeert en omdat ze aan zee woont bouwen zij telkens weer aan nieuwe kastelen.

Jeannette is de super oma onder ons want zij had geen zwangerschap met ongemakken en een pijnlijke bevalling maar werd jaren geleden de partner van een man met twee kinderen. De dochter kreeg een zoon en zo werd zij een oma waar het kleine mannetje heel blij mee is, een extra omi.

Ik ben de moeder van die dochter en oneindig rijk met datzelfde kleine mannetje.

Rond zijn geboorte maakte ik een klein album met slaapliedjes waar hij ontroerend vaak bij wegdoezelde. Dit is een vervolg erop, deze keer met andere oma’s erbij.

Om te vieren wat ook wel wordt genoemd ‘het normaalste wonder van de wereld’.

Jeannette Landré is fluitiste en speelde lang in het Radio Symfonie Orkest. Landré maakt deel uit van talloze ensembles, waaronder het Nederlands Blazers Ensemble en het Asko Ensemble.

Olga Franssen maakte deel uit van het Amsterdams Gitaartrio en geeft regelmatig lezingen over klassieke muziek.

Edith Leerkes maakte als gitariste deel uit van verschillende ensembles waaronder, net als Olga Franssen, het Amsterdams Gitaartrio, voordat zij zich aansloot bij het muzikale gezelschap van Herman van Veen.

Tracklist: 

1. Sleep baby sleep (T & M: Trad.) 

2. Numi numi (T & M: Trad) 

3. Au clair de la lune (T & M: Trad.) 

4. Leg den Kopf (T: S. Meerbaum

Eisinger, M: H. v. Veen/E. Leerkes) 

5. Berceuse (M: J. Brahms)

6. Droom droom (T: H. v. Veen, M: E. Leerkes)

7. Ninna nanna oh (T & M: traditional) 

8. Durme durme (T & M: Trad.) 

9. Arroro mi niño (T & M: Trad.) 

10. Toe the line (T: M. Haayema, M: E. Leerkes) 

11. Shluf shoyn(T & M: Trad.)

12. Mariae Wiegenlied (M: M Reger) 

13. Twinkle twinkle(T & M: Trad.) 

14. BB (M: E. Leerkes)

Lullabies is afgelopen 1 mei verschenen.

www.thegrannies.nu