Ter gelegenheid van haar 80ste geboortejaar presenteert Universal Music een bijzondere 3-cd van Anneke Grönloh onder de titel Souvenirs.

Het album geeft een uitgebreid en representatief overzicht van het rijke en gevarieerde oeuvre van de zangeres. De 77 titels op deze box variëren in genre van ingetogen luisterliedjes en rock ’n roll tot jazz en Indonesische wiegeliedjes. Uiteraard ontbreken ook de grote Nederlandse en internationale hits als Brandend zand, Paradiso, Soerabaja, Nina bobo, Da doe ron ron en Cimeroni niet. De bijzondere 3-cd bevat maar liefst 10 titels die nooit eerder op cd verschenen en 4 nummers die niet eerder werden uitgebracht. Daaronder de demo van een heropname van Brandend zand uit 1989 en een bijzondere live-opname uit Singapore van de Brel klassieker Ne me quitte pas.

De cd-box Souvenirs zal gepresenteerd worden op 2 september aanstaande tijdens een speciale viering in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waar ook een bronzen borstbeeld onthuld zal worden als blijvende herinnering en eerbetoon aan deze onvergetelijke artieste.

Meer dan 30 miljoen verkochte platen wereldwijd, 16 gouden en platina platen, hitnoteringen in 48 landen, 4 nummer 1-hits op rij in Nederland alleen, 5 records in het Guiness Book of Records, cultureel ambassadrice van Indonesië en Officier in de orde van Oranje-Nassau.

Anneke Grönloh maakte het allemaal waar. In een imposante carrière van 60 jaar op de internationale podia groeide Nederlands eerste tieneridool uit tot een alom gevierde vedette, die op latere leeftijd ook als actrice succes oogstte op het witte doek en tv-scherm.

Bij haar overlijden in 2018 verloor Nederland een icoon van de vaderlandse muziekgeschiedenis.

Anneke Grönloh: al meer dan een halve eeuw lang een dierbaar souvenir. Haar naam en repertoire zullen dat zeker ook voor toekomstige generaties blijven. Daartoe draagt deze bijzondere cd-release met daarop al haar grootste hits en mooiste liedjes beslist ook bij.