Italië heeft zeer gevarieerde berggebieden die talloze mogelijkheden bieden voor buitenactiviteiten. Bergwandelen is dé manier om deze te ontdekken. De regio Trentino is bekend om zijn gastronomie, warme gastvrijheid, authentieke natuur en de vele imposante berggroepen.

In deze regio organiseert IDTravel prachtige huttentochten. Zowel ervaren wandelaars als gasten die een dergelijke tocht voor het eerst ondernemen komen aan hun trekken. Het maken van een huttentocht geeft u dé mogelijkheid om de meest indrukwekkende berggebieden van Trentino te ontdekken. De routes voeren door de ongerepte natuur van het Stelvio National Park.

NATIONAAL PARK STELVIO – MEREN, GLETSJERS EN HOGE BERGEN

Het Stelvio National Park is een buitengewoon mooi, beschermd, natuurreservaat met overweldigende bergen en gletsjers, kristalheldere meren, alpine tradities en authentieke hutten. Hier vindt u rust en warme gastvrijheid van de huteigenaren.

De meest spectaculaire tocht in de Stelvio loopt over de gletsjers van Ortles Cevedale. De route gaat dwars door het nationaal park over panoramische en minder bezochte paden op een hoogte tussen 2.000 en 3.000 meter. Tijdens deze tour komt u langs prachtige meren en de imposante bergen bieden gigantische vergezichten. De valleien tussen Trentino en Zuid-Tirol zullen u betoveren. De oversteek over twee oude gletsjervelden, waaronder de beroemde Careser-gletsjer, is het hoogtepunt van deze reis.

Een aangename kennismaking met een huttentocht bij IDTravel is de tocht Malghe comfort walking. Een leuke trekking die wij iedereen kunnen aanbevelen. Deze Malghe huttentocht stelt u in staat om de aloude tradities te (her)ontdekken. In de wereld van de alpenweiden staat centraal: de verzorging van het grondgebied, het melken van de koeien, schapen en geiten en het bewerken van melk tot zuivelproducten. Tijdens deze tocht gaat u dat allemaal zien en ervaren. Tijdens deze huttentocht overnacht u twee nachten in gezellige, onlangs gerenoveerde, bio-bergboerderijen (Malghes) waar u slaapt in privékamers met badkamer. Daarna verblijft u één nacht in de traditionele alpen(berg)hut Rifugio Silvio Dorigoni. Deze huttentocht Malghe comfort walking biedt de wandelaars, een unieke gelegenheid kennis te maken met het wandelen van hut naar hut.

Één van de TOP tour van IDTravel!

Wil je meer lezen over de huttentochten van IDTravel in Trentino / Val di Sole? Kijk dan op de website van deze huttentochtenspecialist. Of bel voor een advies op maat 073-511 23 14 .