Bij Uitgeverij Elmar verschenen op 22 mei: Campergids Zuid-Zweden en Campergids Provence en Côte d’Azur

Het aantal in Nederland geregistreerde campers is in korte tijd verdubbeld. Steeds vaker kiezen met name gezinnen met jonge kinderen voor de vrijheid van het camperleven. De combinatie van onafhankelijkheid, comfort en mobiliteit past goed bij hun levensstijl. Uitgeverij Elmar breidt haar succesvolle reeks campergidsen uit met twee nieuwe titels. Voor de liefhebber van rust en ruimte presenteren ze Campergids Zuid-Zweden terwijl ze voor de liefhebber van het goede leven de titel Campergids Provence & Cote d’Azur uitgeven.

Campergidsen zijn geen gewone reisgidsen. Ze bieden naast bezienswaardigheden, routes die geschikt zijn voor een camper en ze geven informatie die belangrijk is voor camperaars. Voordat je deze gids openslaat zie je de frisse cover en het handzame formaat van 14 x 20 cm. Verder zie je op de voorkant het logo van camper-sharing-platform PaulCamper. De leden van dit platform geven in elke gids insider-tips.

Als je zo’n campergids opent dan zie je de eigenwijze lay-out, met veel prachtige foto’s. De gidsen bevatten vijf (Zuid-Zweden) of zes (Provence & Côte d’Azur) voorgestelde routes die dankzij de topografische kaarten en de GPS-tracks goed te volgen zijn. De lezer wordt getutoyeerd en door die ontspannen toon wordt je campergids een leuke reisgenoot. De gidsen hebben per route een topografische kaart en GPS-tracks. Verder heeft elke gids voor de kinderen twee bladzijden met spelletjes. Praktische zaken vind je in het hoofdstuk ‘Goed om te weten’. De paklijst en de checklist worden aangeleverd door leden van PaulCamper waardoor actualiteit gewaarborgd is. Een camperwoordenboek, een hoofdstukje met de titel ‘niet doen’ en een speciaal voor het boek samengestelde playlist op Spotify maken het boek compleet.

Weetjes uit de Campergids Zuid-Zweden: bij 20% van de verkeersongelukken is een eland betrokken; het grootste meer van Zuid-Zweden heet Vänern en is vijf maal groter dan het IJsselmeer; in een wachtrij is een onderlinge afstand van 75 centimeter normaal.

Weetjes uit de Campergids Provence & Côte d’Azur: het gebied telt 5 miljoen inwoners, het heeft honderden kilometers kust maar herbergt ook de beruchte Mont Ventoux en in Cannes wonen meer ‘handtashondjes’ dan mensen.

Campergids Zuid-Zweden

216 pag. | Paperback met flappen| Uitgeverij Elmar | € 22.99 | ISBN 9789038929156

Campergids Provence en Côte d’Azur

216 pag. | Paperback met flappen| Uitgeverij Elmar | € 22.99 | ISBN 9789038929149