Tijdens de voorjaarsvakantie is Napoleon in Archeon, 24 en 25 februari a.s. komt Napoleon Archeon veroveren. De tijd van Napoleon wordt tot leven gebracht.

Winterbivak Napoleon 24 en 25 februari 2024


De bezoekers worden meegenomen naar het jaar 1813-1815 en je beleeft zelf hoe het is om in de Napoleontische tijd te leven. Een kampement, het leven van toen met speciale demonstraties. ’s Middags wordt uitleg gegeven en vinden de demonstraties plaats. De exercities worden uitgevoerd, soldaten krijgen soldij uitbetaald, er vinden inspecties plaats van de troepen en men maakt zich gereed voor vertrek naar huis. Daarnaast zijn er diverse demonstraties. In het hospitaal worden de zieken verzorgd en wordt uitleg gegeven over de diverse behandelingen. De bakker verzorgd heerlijke lekkernijen en er is een speciale speurtocht.

Goochelshow Geheim in het Klooster

Jannes de Goochelaar verzorgd een fantastische familieshow. Hij is een graag geziene gast in Gravendam. De bakker, de smid en de weefster kijken graag naar de betoverende goocheltrucs van Jannes. De broeders vinden dat getover maar niks en precies dáár in hún klooster gaat Jannes stiekem voor jullie optreden! Dus sluip stilletjes het klooster in en kom kijken naar deze show vol humor en… middeleeuwse magie!

Tentoonstelling ‘There is No Planet B’

Stap terug in de tijd met de tentoonstelling ‘There is No Planet B’In de oude steentijd (Paleolithicum) leefden we met andere menssoorten, maar vandaag de dag zit hun DNA nog steeds in ons. De tentoonstelling gaat over het ontstaan van de aarde, het leven en de mens. In de grootste tijdperken van het bestaan van de aarde zijn de meeste levensvormen uitgestorven en weer opnieuw ontwikkeld door natuurlijke processen. De laatste 150 jaar van het paleolithicum is de invloed van de moderne mens op de aarde in de aardlagen terug te vinden. Het tijdperk van de mens is begonnen! Laat je verbazen door alle dingen die we niet weten.

Brunchen inclusief entree Archeon
Op zondag 25 februari kan je komen genieten van een voorjaarsbrunch in de Romeinse Herberg. De brunch is voor de hele familie en inclusief gratis entree. De aanvang is van 11:00 tot 13:00 uur en na de brunch is er ruim de gelegenheid om het park te bezoeken. Bij de entree ontvang je een dagprogramma waar alle activiteiten van de dag op vermeld staan. Reserveer van tevoren een plekje via onze website.

* Op 12, 13 en 19 februari is Archeon gesloten. Kijk voor de openingstijden op de website van Archeon