Liefdevol scheiden? Het kan. Als scheidingsspecialist/mediator help ik vijftigers om hun scheiding emotioneel en financieel inzichtelijk te maken, zodat ze met een gerust hart weer verder kunnen met respect voor elkaar en hun kinderen. 

Het is een turbulente en onzekere tijd. Jullie hebben besloten om te gaan scheiden, en nu komt er veel op jullie af. Hoe vertellen jullie het de kinderen op zó’n manier dat ze begrip hebben voor jullie keuze? Hoe zit het met het huis waar jullie jarenlang samen hebben gewoond? Kunnen jullie zonder elkaar wel dezelfde levensstandaard behouden? En hoe gaan jullie het gezamenlijke vermogen verdelen? Daarnaast komt voor jullie als vijftigers de pensioengerechtigde leeftijd steeds dichterbij. Of misschien zijn jullie zelfs al met pensioen. Hoe is dit pensioen eigenlijk geregeld? En ook niet geheel onbelangrijk: welke behoeften, dromen en verlangens hebben jullie beide voor de toekomst, en wat is ervoor nodig om die te realiseren? Als scheidingsspecialist kan ik jullie helpen met alle vraagstukken die er spelen. Ik bied jullie een totaaloverzicht, dit zorgt voor de broodnodige rust in deze onzekere tijd.

Petra Keller, scheidingsspecialist/mediator

Inderdaad, scheiden is overweldigend. Maar jullie hoeven het gelukkig niet alleen te doen. Mijn naam is Petra Keller. Als scheidingsspecialist/mediator, werkzaam in de regio Culemborg, Utrecht, en Gelderland (in overleg ook andere regio’s). is het mijn missie om ervoor te zorgen dat jullie liefdevol uit elkaar gaan. Ik maak jullie scheiding emotioneel en financieel inzichtelijk, zodat jullie met een gerust hart verder kunnen – met respect voor elkaar én voor de kinderen. Leer mij hier alvast beter kennen.

Jullie scheiding emotioneel goed geregeld

Misschien ervaren jullie – of ervaart één van jullie – nu nog woede, verdriet of onbegrip. Door die emoties te uiten, onder begeleiding van een neutrale partij, en door ook te luisteren naar elkaars ideeën komen jullie weer wat dichter bij elkaar. Dat is belangrijk om uiteindelijk afspraken te kunnen maken waar jullie beide achter staan en die stand houden. Afspraken die goed zijn voor jullie, maar ook voor de kinderen. Want jullie zijn straks dan wel geen partners meer, maar jullie blíjven ouders. Voor de kinderen is en blijft het belangrijk dat jullie er tijdens belangrijke gebeurtenissen samen voor hen zijn.

Goed om te weten: als dat nodig is plannen we tijdens het traject ook een gesprek waarin de kinderen hun behoeften en verwachtingen naar jullie kunnen uitspreken. 

Jullie scheiding financieel goed geregeld

Natuurlijk moet de scheiding ook op financieel gebied goed geregeld worden. Samen met een financieel adviseur breng ik daarom jullie financiën in kaart. We kijken naar jullie huidige situatie, maar ook naar wat de scheiding voor jullie individueel betekent. Daardoor kunnen jullie goede afspraken maken over een eventuele verkoop van het huis, eventuele (partner)alimentatie en jullie pensioenen. Het doel is simpel: ervoor zorgen dat jullie na de scheiding niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Juist het financiële plaatje moet tot in detail kloppen. Zo kunnen jullie namelijk weloverwogen jullie nieuwe (woon)toekomst plannen. 

Goed om te weten: ongeveer vier maanden na de scheiding plannen we een evaluatiegesprek. We kijken dan of de gemaakte afspraken voor jullie werken, of dat er misschien nog iets bijgesteld moet worden.

De duur van het traject

Scheiden is altijd maatwerk. Er is geen blauwdruk voor, en er is geen copy-paste mogelijk. Mijn uitgangspunt is om jullie traject in vier sessies af te ronden, maar in sommige gevallen zijn meer gesprekken nodig. Wat voor jullie ook geldt, ik zorg ervoor dat jullie na het traject aan een nieuwe levensfase kunnen beginnen zónder dat er losse eindjes zijn overgebleven.

Scheiden in coronatijd

De kennismaking kan bij mij op kantoor in Culemborg of bij jullie thuis plaatsvinden – mits we allemaal gezond zijn natuurlijk. Dit geldt ook voor het verdere traject. Willen jullie bij mij op kantoor komen? Weet dan dat er desinfecterende gel voor jullie klaarstaat, dat deurkrukken en andere oppervlakken regelmatig gereinigd worden en dat we regelmatig pauze houden, om zo vaker te kunnen ventileren. Liever online afspreken, via video? Dat kan natuurlijk ook.

Vrijblijvend kennismaken?

Willen jullie liefdevol uit elkaar gaan – voor elkaar én voor de kinderen? En spreekt mijn manier van begeleiden jullie aan? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Want scheiden doe je samen.


1 reactie

50VitaalPlus en Together Apart - Together Apart Mediaton · 23 april 2021 op 10:39

[…] ben super trots! Sinds een paar dagen sta ik met een artikel over Together Apart in en op […]

Gesloten voor reacties.