Huttentochten door het fascinerende Vorarlberg – Silvretta in Oostenrijk: Blaue Silvretta.

Het landschap in de Silvretta-regio wordt gedomineerd door de aanwezigheid van meerdere bergtoppen met een hoogte van meer dan 3000 meter. Met name aan de noordzijde zijn een groot aantal grotere en kleinere gletsjergebieden te vinden. Daardoor heeft dit gebied de bijnaam ‘Blauwe Silvretta’ gekregen. Hoewel ook deze gletsjers zich de laatste jaren steeds verder terugtrekken en de permafrost-grens stijgt blijft het een uniek en fascinerend berggebied.

Huttentochten in Silvretta

De Silvretta regio ligt in twee landen. Het grootste deel van het gebied bevindt zich in Zwitserland, hier vind je het ruigste deel van de Silvretta. De Oostenrijkse kant is daarentegen het bekendst bij bergwandelaars, mede vanwege de mooie uitzichten over de uitgestrekte gletsjervlakten.

In deze regio is het mogelijk om huttentochten te maken voor zowel de (zeer) ervaren bergwandelaar alsook voor de beginnende bergwandelaar.

Alle huttentochten in deze regio starten in het prachtige hotel Rössle te Galtür. Dit viersterrenhotel heeft een mooie wellness en tevens een zwembad. Je overnacht er zowel bij aanvang van de tocht alsook aan het eind van de huttentocht.

Je hebt in deze regio de keuze uit diverse huttentochten, zowel qua zwaarte als qua duur.

IDTravel heeft hier 8 verschillende tochten uitgezet. Er zijn tochten voor families met kinderen en ook tochten voor beginnende en ervaren bergwandelaar. Voor iedereen is er wel een leuke en uitdagende tocht te vinden.

Tijdens één van de tochten slaap je op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Dat is heel apart; je kunt hier even de EU verlaten. Tijdens één van de zwaarste huttentochten uit het aanbod, de Silvretta Z, slaap je ook één nacht in de Silvrettahut, gelegen in Zwitserland. Dat zijn van die leuke ervaringen die je even meeneemt tijdens een huttentocht.

De tocht ‘Silvretta Easy Going’ is speciaal gemaakt voor bergwandelaars die nog niet zoveel ervaring hebben met bergwandelen en tevens voor families met kinderen

Zoek je een echte uitdaging?

Het maken van een huttentocht in de top van het wandelsegment is hier ook mogelijk. Gedurende de tochten in de categorie 3 kom je meermaals op een hoogte van 3000m en in een bijzonder ruig en adembenemend mooi landschap. De Silvretta Highlights en de Silvretta Z kunnen wij aanbevelen.

Zoek je een mooie uitdaging, dan vind je die hier!

IDTravel (al meer dan 27 jaar actief) biedt veel mogelijkheden voor het maken van een mooie en uitdagende tocht in Vorarlberg.

Uiteraard kun je dé huttentochtenspecialist ook bellen voor meer informatie.

Ze adviseren je met een rugzak vol persoonlijke huttentochtervaringen op gedaan in o.a. Italië, Zwitserland, Slowakije en Spanje.

Er zijn mogelijkheden genoeg en voor elk niveau.

IDTravel

073-5112314                         : info@idravel.nl                   

www.idtravel.nl