de eerste stappen richting de moderne plastische chirurgie

Harold Gillies gaf mensen niet alleen hun gezicht terug, maar ook hun identiteit

In Het gezicht van de Eerste Wereldoorlog vertelt historicus Lindsey Fitzharris het buitengewone verhaal van de baanbrekende chirurg Harold Gillies, die in de Eerste Wereldoorlog de verwonde gezichten van soldaten behandelde en daarmee de eerste stappen zette richting de moderne plastische chirurgie.

De uitvinding van het machinegeweer veroorzaakte grootschalige bloedbaden waarbij duizenden soldaten gezichtsletsel opliepen. Dankzij ontwikkelingen op medisch gebied overleefden steeds meer soldaten hun verwondingen, maar degenen met een verminkt gezicht werden niet als helden, maar als monsters onthaald. Met zijn baanbrekende werk gaf Gillies mensen niet alleen hun gezicht terug, maar ook hun identiteit. Fitzharris wisselt Gillies’ chirurgische innovaties af met de aangrijpende verhalen van soldaten.

Het resultaat is een fascinerende geschiedenis van een meedogenloze oorlog waarin de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog en de kunst van de geneeskunde centraal staan.

‘Een buitengewoon verhaal over een bijzondere man wiens werk, doorzettingsvermogen en vaardigheid ontelbare levens heeft gered.’

Peter Frankopan

AUTEUR: Lindsey Fitzharris

VERTALING: Conny Sykora

AANTAL PAGINA’S: 336

UITVOERING: Paperback met flappen

ISBN: 9789000382170

PRIJS: € 29,99

ISBN E-BOOK: 9789000382187

PRIJS E-BOOK: € 14,99

GENRE: Geschiedenis algemeen

IMPRINT: Spectrum