en beleef de winter in Museumpark Archeon

Sinterklaas is weer op Nederlandse bodem. Samen met zijn pieten logeert hij in Archeon en het hele museumpark is omgetoverd tot De Stad van Sint! Bezoek t/m 3 december ieder weekend De Stad van Sint en beleef volop de leukste Sinterklaas activiteiten. Of vier de winter in Museumpark Archeon. Ontdek de winterse wereld in de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen op 16 & 17 december en 23 december t/m 7 januari.

Sinterklaas activiteiten

In de Stad van Sinterklaas zijn er veel activiteiten te doen. Kleine bezoekers kunnen hun eigen Pietendiploma behalen! Kinderen kunnen meedoen met de verschillende activiteiten in de pietenhuisjes en zo hun eigen Pietendiploma verdienen. Of schuif aan bij de hilarische poppenkastvoorstellingen van de Sint en zijn Ridder.

Tentoonstelling Het verhaal van Nicolaas

De tentoonstelling Het Verhaal van Nicolaas neemt je mee naar de vroegste geschiedenis van de heilige Sint Nicolaas, de bisschop van Myra vanaf het jaar 300. Kom alles te weten over deze wonderdoener en redder in nood. Dit jaar is de tentoonstelling nog veelzijdiger dankzij een aanzienlijke bruikleencollectie vanuit het Streekmuseum Jan Anderson. De tentoonstelling Het Verhaal van Nicolaas is ieder weekend t/m 3 december te bewonderen.

Vier de winter

Geniet van 16 december t/m 7 januari van een oer-Hollandse winter in Archeon. Proef de ouderwets gezellige wintersfeer met een dag vol activiteiten en vermaak. Jannes de goochelaar verzorgd de fantastische familieshow Goochelshow Geheim in het Klooster. In het Badhuis is de tentoonstelling Het Paleolithicum te zien en op de overdekte ijsbaan kan men terecht voor een zwierend schaatsrit. Laat je onderdompelen in de betoverende sfeer van het winterse verleden, of je nu de prehistorie, de Romeinse tijd of het middeleeuwse stadje Gravendam verkent. Het is tijd om de poorten te openen naar Vier de Winter in Archeon.