Door de geschiedenis heen hebben getalenteerde beeldend kunstenaars vaak geworsteld met de uitdaging om gezien en erkend te worden voor hun werk. Ondanks het feit dat kunst een fundamenteel aspect is van de menselijke cultuur en samenleving, zijn veel kunstenaars onzichtbaar en ondergewaardeerd.

Wat zijn de gevolgen van deze onzichtbaarheid voor beeldend kunstenaars?

  1. Ten eerste kan het voor kunstenaars een uitdaging zijn om hun creatieve praktijk in stand te houden en van hun werk te leven.
  2. Met beperkte mogelijkheden voor bekendheid of erkenning, worstelen veel kunstenaars om voet aan de grond te krijgen of om zichzelf door te ontwikkelen.
  3. En worden ze gedwongen andere banen aan te nemen of te vertrouwen op externe financieringsbronnen om hun kunst te ondersteunen.

Met als direct gevolg dat wij als kunstliefhebbers en collectors zeer interessante en waardevolle kunst waarschijnlijk nooit te zien zullen krijgen of kunnen aanschaffen.

Online zichtbaarheid

Het is dus essentieel deze kunstenaars online zichtbaar te maken en de wereld te laten zien wat er allemaal gebeurt achter de deur van hun ateliers, jullie mee te nemen in het proces van die creatieve worsteling die uiteindelijk leidt tot de creatie van dat ene mooie kunstwerk.

Dat ene werk dat jou zo ontzettend raakt dat je het gewoon moet hebben.

De beslissing voor die aankoop van dat ene werk ontstaat namelijk precies dáár, waar de emoties en schoonheid die de kunstenaar in zijn werk legt overlappen met de emoties en schoonheid die een collector ervaart als het werk hem raakt.

pulvinar dapibus leo.

Kunstaankoop

Dit maakt dat een kunstaankoop zoveel anders is dan elke andere aankoop. Bij zo’n aankoop ga je als collector als het ware een relatie aan met de emotie en schoonheid van het kunstwerk, waarvan je hoopt dat die nog verder groeit en verdieping brengt.

ARTMSTRS haalt de kunstenaars online uit hun ateliers, geeft ze een platform en neemt collectors mee in het proces dat de kunstenaars doorlopen tijdens het creëren van hun kunst en maakt ze zo vertrouwd met de werkwijze en het werk van de kunstenaars.

Vanuit deze filosofie werkt ARTMSTRS als online galerie samen met kunstenaars aan het zichtbaar maken van kunstenaars door te zoeken naar raakvlakken en zo de groep geïnteresseerde collectors aan kunstenaars te binden en daarmee aan hun kunst. Door het genereren van een regelmatige stroom van inkomsten, kan de kunstenaar doen wat hij moet doen, ons raken met zijn werk.

Ik spreek uit eigen ervaring: als een aankoop gepaard gaat met een enorme emotie, is dit voor een kunstenaar het allergrootste compliment en dan weet je dat het werk door de juiste mensen is aangekocht.

Dus kijk op WWW.ARTMSTRS.COM, volg ons op de socials, like ons en geniet van alle kunst en koop jouw kunstwerken direct van jouw favoriete kunstenaars.

Loek van Walsem

Categorieën: KunstNieuwsbrief