Eerst zien en dan geloven?

De voren in het landschap beschermen nu, in de maand december de tulpenbollen tegen de komende winterkou. Beloftevol, maar pas in het voorjaar zal het wonder van de bloeiende tulp te zien zijn. December is ook wat dat betreft de maand van verwachten, hopen en geloven.

Eerst zien en dan geloven? Dat kan, want halverwege december verschijnt het boek Tulpen, vanaf dan verkrijgbaar in elke Nederlandse boekhandel. Het boek is het resultaat van een fotografisch avontuur dat begint bij de tulp Prins Willem-Alexander, precies 20 jaar geleden gecertificeerd. Het biedt een verscheidenheid aan bloemstillevens, weliswaar geïnspireerd door de beroemde 17de-eeuwse Hollandse stillevens, maar hier geen uitbundige boeketten. De foto’s zijn verkenningen naar de fotografische mogelijkheden die aan de tulp kunnen worden ontfutseld. Eenvoud, stilering en abstractie kenmerken dit bijzondere werk van beeldend kunstenaar Han Reeder.

Te koop in de boekhandel en rechtstreeks bij de uitgeverij NOORDBOEK, via Tulpen – Uitgeverij Noordboek | Sterck & DeVreese | HL Books | Bornmeer

Verdere gegevens:

Titel: Tulpen

Ondertitel: ‘Prins Willem-Alexander’ en andere tulpen

Prijs: € 22,50

ISBN: 9789464711806

Verschijningsvorm: hardcover

Aantal pagina’s: 96

Categorieën: KunstNieuwsbrief