Opa- en Omadagen in het Drents Museum en het Drents Archief

Op 24, 25 en 26 oktober organiseren het Drents Museum, Drents Archief, Het Drentse Landschap en ICO Partner in Kunst & Cultuur Opa- en Omadagen bij de tentoonstelling Op reis met Vincent – Van Gogh in Drenthe.

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen op drie dagen in de herfstvakantie, samen met hun opa, oma, vader, moeder, oom, tante, buurman of buurvrouw, op reis met de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh.

Naast een bezoek aan de tentoonstelling zijn er verschillende workshops en activiteiten in het Drents Museum en het Drents Archief.

In het Drents Museum stap je in de trein bij Vincent van Gogh. Je kijkt door zijn ogen naar het Drentse landschap en maakt kennis met zijn inspiratiebronnen en tijdgenoten. Ook leer je in een workshop van het ICO hoe je schilderijmuziek maakt.

Schrijvende schilder

In de middeleeuwse Kloostergang van het Drents Archief maak je je eigen kunstwerk met een 3D-pen. Hoe reisde Vincent eigenlijk door Drenthe? Ontdek het in de brieven die hij tijdens zijn tocht door Drenthe aan zijn broer Theo schreef. Tot slot schrijf je, net als Vincent een brief, waarin je het Drentse landschap tekent en/of beschrijft. Je mag die brief echt versturen, je krijgt van Het Drentse Landschap een postzegel! 

De Opa- en Oma dagen starten op 24, 25 en 26 oktober bij het Drents Museum om 10:00, 11:30, 13:00 en 14:30 uur.