De passie en het samenspel van de Argentijnse Tango komen tot leven in de orkesten van Tango Orkest NL. Als het orkest speelt ontstaat er een prachtige dans tussen musici en publiek, waarbij elke melodie een verhaal vertelt. Want zoals Kay Sleking, de bevlogen orkestleider en oprichter van Tango Orkest NL, ooit ontdekte in een knus muziekcafé in Amsterdam waar een klassieke gitarist stukken van Piazzolla speelde, gaat de tango verder dan alleen dans.

Kay: “Ik was verkocht en besloot tijdens mijn klassieke gitaarstudie me volledig te storten op de tango. In de jaren die volgden, trad ik op in concertzalen, radio en tv-programma’s en tango-salons en heb als contrabassist verschillende grote tango-orkesten opgericht, waarin klassieke, jazz- en tangomusici samen speelden. Het waren prachtige tijden.”

Vanuit Tango Orkest NL organiseert Kay nu intensieve meerdaagse orkestsessies op bijzondere locaties, zoals Tango op het Wad, een orkestcursus op Terschelling, of een week lang tango spelen op een sfeervol landgoed in Frankrijk. Maar ook eendaagse intensieve sessies waarbij we aan het einde een concert geven voor dansers en luisterend publiek. Musici uit heel Nederland komen tweewekelijks naar Amsterdam om samen tangomuziek te spelen. Dit orkest zal ook een optreden verzorgen op 25 mei in Theater Vrijburcht te Amsterdam.

Bij Tango Orkest NL staat het verbinden van mensen centraal, met een focus op stimulatie en inspiratie. De werkwijze is gebaseerd op het benutten van onontdekte mogelijkheden, waarbij cursisten de kans krijgen om hun volledige potentieel te verkennen en de ruimte hebben om te groeien.

Meer weten over de Tango orkest cursussen?