Ontdek Le Berry en Le Bourbonnais in midden-Frankrijk

Wij zijn ‘Het Franse Pad’: Vier bevriende collega’s, die al enige tijd in de De Berry en de Bourbonnais wonen, het groene hart van Frankrijk. Na veel renovaties en verbouwingen hebben wij onze huizen omgetoverd tot een prachtige sfeervolle gîte, chambre d’hôtes of woonboerderij.

Samen organiseren we sinds maart 2017 wandel- en fietstochten die door de departementen Cher, Allier, Indre en Creuse lopen.

Vanaf het moment dat u op het eerste adres arriveert kunt u rekenen op een hartelijke ontvangst en een familiaire, gemoedelijke sfeer met persoonlijke aandacht.

Wandel- en fietsrondreis

U wandelt of fietst zorgeloos door het Franse boerenland van het ene huis naar het andere; een unieke fiets- of wandelvakantie met gratis bagagevervoer, geheel verzorgd en op basis van volpension.

Heeft u pech of hulp onderweg nodig? Een telefoontje en we lossen uw vraag op en helpen u met heel veel plezier weer op weg. U hoeft eigenlijk alleen maar te wandelen of te fietsen en wij zorgen voor de rest!

De wandeltochten zijn ongeveer 15-20 kilometer per dag, maar we kunnen u ook een eindje op weg helpen als u ervoor kiest om minder lang onderweg te zijn. De fietsroutes zijn circa 40-60 km en zijn uitermate geschikt voor de e-bike of de sportieve fietser die houdt van een heuvelachtige omgeving met zo nu en dan vals plat.

La joie de vivre en France

We leven, wonen en werken hier allemaal op onze eigen manier en hoe we dat doen, delen we graag! Wij zijn verliefd geworden op de ongerepte natuur van deze streek, op de fantastische wandelweggetjes en bospaden, de mooie landschappen en willen iedereen daarvan laten meegenieten. De natuur is ongerept, u kunt soms uren wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen. Dat geldt ook voor de typische Franse dorpjes in deze streek. Dit prachtige gebied verdient het om door een ieder te worden ervaren en die even los wil komen van de alledaagse hectiek.

De accommodaties

Onze verblijven zijn zeer divers, de ene keer slaapt u bij ons in een chambre d’hôtes, de andere keer logeert u een nachtje in een authentieke typische Franse gîte. We hebben allemaal ons eigen verhaal hoe we in deze Franse streek zijn beland, waar we wonen en werken maar vooral ook met volle teugen genieten. We zijn hier ‘thuisgekomen’ en laten u graag de mooie plekjes die we zelf hebben ontdekt tijdens de door ons uitgestippelde wandel- en fietsroutes zien.

Reserveren

De fiets- en/of wandelrondreis is te reserveren als een 7- of 9-daagse all-inclusive vakantie. Hierbij is inbegrepen overnachtingen, ontbijt, lunchpakket, welkomstdrankje, driegangenmenu met drank naar keuze én bagagevervoer. Vanaf 695 euro p.p.

www.hetfransepad.com