Nu in de bioscoop

In het afgelegen Santiago del Estero in Noord-Argentinië, worstelt de jonge Nino met zijn identiteit en de homofobe houding in zijn buurt. Zijn ouders, op zoek naar een veiliger omgeving, besluiten de familie tijdelijk naar het platteland te verhuizen.

Daar, ver van de stedelijke onrust, vindt Nino zichzelf terug in de diepten van een mysterieus bos, dat volgens lokale legendes wordt achtervolgd door de Almamula, een angstaanjagend wezen dat personen straft die zich overgeven aan vleselijke zonden. In de verstikkende hitte van de zomer, waar realiteit en dromen elkaar vervagen, verdwijnt plotseling een jongen uit het dorp.

Geruchten en angst verspreiden zich snel, en de lokale bevolking fluistert over het monster. Voor Nino, gevangen tussen de repressieve realiteit en zijn ontluikende verlangens, wordt het bos een plaats van ontsnapping. Het biedt hem niet alleen een toevluchtsoord van de giftige sfeer thuis, maar wekt ook zijn diepste impulsen en nieuwsgierigheden. Terwijl de gemeenschap worstelt met onuitgesproken verlangens, verboden en de dreiging van geweld, wordt Nino steeds meer aangetrokken tot de verborgen en sensuele mysteries die het bos lijkt te verbergen. Deze film is een aangrijpende verkenning van zelfontdekking, de strijd tegen vooroordelen en de kracht van ongetemde natuur, die samen een beklemmende, doch bevrijdende wereld creëren voor Nino.