De LP draait om het verhaal

In deze serie neem ik u mee in mijn persoonlijk favoriete deel van de muziekwereld, de wereld van vinyl en platenspelers. Van vergeten albums tot de vaak mooie achtergrondverhalen van singles, albums en bands.

Nu december weer is aangebroken is aan kersthits niet meer te ontkomen. Dit geldt vooral voor bijvoorbeeld Wham! en Mariah Carrey, maar er zijn natuurlijk dozijnen aan artiesten die zich in het verleden hebben gewaagd aan het produceren van een kersthit.

Aangezien ik zelf geen groot fan ben van eerdergenoemde artiesten zoek ik elk jaar weer naar de, wat mij betreft, meer muzikale nummers binnen het genre. Mocht u nu, net als ik, geen groot fan zijn van eerdergenoemde kersthits, maar wel de behoefte hebben de feestdagen muzikaal aan te kleden dan heb ik een aantal alternatieve nummers voor u!

We beginnen het muzikale kerstdiner met een nummer dat zeker als kersthit te omschrijven is, ‘Thank God it’s Christmas’ van Queen. Ondanks dat dit nummer sinds 1984 absoluut grijsgedraaid is in de afgelopen decennia, vind ik het nog steeds één van de leukste nummers om naar te luisteren tijdens de feestdagen.

Na de inbreng van Queen kies ik voor het nummer ‘Please Come Home for Christmas’ van The Eagles. Naast The Eagles heeft ook onder andere Jon Bon Jovi dit nummer gecoverd. Gecoverd, omdat het nummer origineel in 1960 door Charles Brown is uitgebracht. Alle drie deze versies zijn uitermate goede kersthits en welke versie u het liefst luistert is afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Als laatste pakken we er een single van Dolly Parton bij uit 1982, ‘Hard Candy Christmas’. Deze rustige single bouwt langzaam op naar het einde van het nummer, waar het melodieuze stemgeluid van Dolly Parton en de muziek samenkomen. Het nummer werd origineel geschreven voor de musical ‘The Best Little Whorehouse in Texas’ uit eind jaren 70. Toen Parton het nummer uitbracht in 1982 behaalde ze de 8e plek in de Amerikaanse hitlijsten.

Dit laatste nummer brengt mij bij het einde van de laatste column van 2019. Ik wens u hele fijne en muzikale feestdagen en hoop u volgend jaar weer te mogen voorzien van leuke columns.

Tim

Categorieën: KerstLPMuziek